O Zemuncu se ne zna ništa 18 godina, a Čaba Der tvrdi: Ninoslav Konstantinović je živ, hteo je da me ubije!

08.07.2021

19:33

0

U pismu Čaba Der navodi i da je njegovu likvidaciju organizovao jedan od vođa škaljarskog klana Alan Kožar

O Zemuncu se ne zna ništa 18 godina, a Čaba Der tvrdi: Ninoslav Konstantinović je živ, hteo je da me ubije!
Copyright Profimedia

“Nasmejani ubica” Čaba Der, koji u zatvoru u Mađarskoj služi doživotnu kaznu zatvora zbog dva ubistva, u pismu koje je pokušao da preko advokata dostavi Višem sudu u Beogradu otkrio je, između ostalog, da je u Budimpešti, u iznajmljenom stanu u kom je živeo, pokušao da ga ubije poslednji odbegli pripadnik zemunskog klana Ninoslav Konstantinović, o čijoj se sudbini ništa ne zna već 18 godina!

U pismu Čaba Der navodi i da je njegovu likvidaciju organizovao jedan od vođa škaljarskog klana Alan Kožar, koji je pre godinu dana ubijen na Krfu, piše “Kurir”.

Ninoslav Konstantinović/Foto: Printskrin/Fejsbuk

Otimali se za pištolj

Podsetimo, Konstantinović je pobegao iz Srbije posle atentata na premijera Zorana Đinđića, a pojedini pripadnici te kriminalne grupe istražiteljima su ispričali da je on ubijen i zakopan još 2003. u blizini auto-puta Beograd-Zagreb.

Neke od lokacija navodno su prekopavane, ali njegovo telo nikad nije pronađeno. “Nasmejani ubica” je u svom pismu bacio novu sumnju da je zloglasni “zemunac” i dalje živ jer iako ne navodi kad se napad dogodio, poznato je da je on iz zatvora, u kom je služio kaznu za ubistvo Branislava Jelačića, izašao tek 2017. i da je samo dve godine bio na slobodi.

Čaba Der u sudnici
Printsreen/RTL Klub

– U Budimpešti, u iznajmljenom stanu sam zahvaljujući sreći ostao živ. Napad sam prijavio mađarskoj policiji. Ali u prijavi sam prećutao da sam prepoznao direktnog izvršioca. Egzekutor koji je upao u moj stan na sebi je imao kačket i naočare, po donjem delu lica tačno sam prepoznao da je to bio Ninoslav Konstantinović Nine – naveo je Čaba u pismu. On tvrdi da je Konstantinović, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva premijera i na poternici je od 2003, ispod duksa izvadio pištolj i ciljao u njega.

– Zgrabio sam ga za ruku i u toj borbi pištolj je opalio, ali me metak nije pogodio, završio je u zidu u predsoblju. Nakon pucnja, pištolj je zakazao i samo zahvaljujući tome sam ostao živ. Nakon tog atentata Alan Kožar se ponovo organizovao preko beogradskih kontakata da plan da me likvidira sprovede u delo, tada su uključili Nebojšu Markovića, njegova uloga je bila da novcem obezbedi plaćenog ubicu – napisao je Čaba Der, navodeći da je zbog toga 4. januara 2019. na Banovom brdu ubio Markovića.

Pročitajte još:

Žao mi je Teodore i Jasmine

Čaba Der, koji više puta u pismu tvrdi da nije plaćeni ubica i da nikad nije ubijao za novac, već da je hice ispaljivao samo kad je imao “moralnu, drugarsku i ljudsku obavezu” da zaštiti prijatelje, napominje i da mu je posebno žao što su u kriminalnim obračunima stradale Teodora Kaćanski i Jasmina Opačić, supruga Nenada Opačića.

– Posebno me potreslo ubistvo Teodore Kaćanski, ona je bila izuzetno dobra i lepa devojka. Uvek sam je viđao kad je dolazila da poseti mog poznanika, njenog brata. Sa Jasminom sam samo preko telefona imao komunikaciju, uvek mi je govorila: “Čabo, nikom nemoj da veruješ i pazi na sebe”, uvek je bila beskrajno ljubazna. Kad sam video da su na brutalan način ubili i Jasminu Opačić i Teodoru Kaćanski, shvatio sam da su kriminalni obračuni opasniji neko ikad. Takođe sam bio svestan da isti ti ljudi koji su ubili Teodoru i Jasminu planiraju i moju likvidaciju – napisao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike