Ubica Nikole Bojovića se upetljao u laži: Nisam znao da će ubiti Lukinog brata, u Srbiji me "kopaju i uništavaju"

10.03.2021

20:18 >> 09:06

0

Autor: E. H.

Nikšićanin Ratko Koljenšić, prema optužnici, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića da za 30.000 evra sa Sašom Cvetanovićem ubiju Bojović

Ubica Nikole Bojovića se upetljao u laži: Nisam znao da će ubiti Lukinog brata, u Srbiji me "kopaju i uništavaju"
Copyright Ratko Koljenšić optužen za pomaganje u ubistvu Lukinog brata Nikole Foto: Profimedia/printscreen Youtube

Nikšićanin Ratko Koljenšić u Srbiji je u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Crna Gora je odbila da ga izruči, ali je protiv njega pokrenula postupak za smrt brata Luke Bojovića. Na jučerašnjem suđenju Koljenšić je izjavio da je sve što je rekao crnogorskom tužilaštvu laž, jer oni sarađuju sa kolegama u Beogradu, koji ga “kopaju i uništavaju”.

Koljenšić je juče tvrdio da se sa Sašom Cvetanovićem, koji je u Srbiji osuđen kao direktni izvršilac zločina, sreo u Beogradu, u ulici u kojoj je Bojović ubijen – 10 minuta pre ubistva.

Ubistvo snimile kamere Printscreen Youtube

– Kroz postupak ću objasniti zašto sam se baš u ulici u kojoj je ubijen Bojović dogovorio da se nađem sa osobom čije ime ne želim da kažem, jer ga nema u spisima. Sa njim sam bio kratko. Nameravam da pribavim neke dokaze, onda će svima biti jasno. Tu sam Cvetanovića slučajno sreo, nisam znao da će biti u toj ulici. Da sam znao šta će da se desi tog dana, ja ne bih dolazio – naveo je Koljenšić.

Okrivljeni je pojasnio da je u Beogradu iz rentakar agencije najpre iznajmio “hundai”, koji je vratio 29. aprila 2013, na dan kada je ubijen Bojović. Dan kasnije iznajmio je “opel astru”. Koljenšić tvrdi da je to uradio jer ga je “radnica u agenciji tako zamolila”, kako bi izašla u susret mušteriji koja je isključivo tražila “hundai”?!

Pročitajte još

U optužnici se navodi da je Koljenšić 2013. bio pripadnik organizovane kriminalne grupe Miloša Delibašića i sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

– Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 evra ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića – piše u optužnici.

Navodi se i da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, a zatim i automobil da bi zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

Iznoseći odbranu u Višem sudu početkom februara, Koljenšić je kazao da nije član kriminalne grupe sada pokojnog Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića, već da je sve montirano.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike