Skandal na suđenju Pljevljaku: "Pristrasni ste, nezakonito ste pustili Šarića iz pritvora"! Tužilac urlao na sudije

04.03.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Iz spisa predmeta izdvojiće se prisluškivani telefonski razgovori Šarićevog brata Željka Vujanovića, a saslušaće se i dvojica svedoka saradnika

Skandal na suđenju Pljevljaku: "Pristrasni ste, nezakonito ste pustili Šarića iz pritvora"! Tužilac urlao na sudije
Darko Šarić Katarina Mihajlović (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sudsko veće Apelacionog suda u Beogradu, koje razmatra žalbe na ukinutu presudu kojom je Darko Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora za šverc kokaina, odlučilo je da prihvati predlog odbrane i ponovo sasluša svedoke-saradnike Nebojšu Joksovića i Draška Vukovića, ali i da iz spisa predmeta izdvoji prisluškivane telefonske razgovore Šarićevog brata Željka Vujanovića.

- Odluku sam vam saopštio, vršio sam uvid u predmet, tačno znam o kom broju razgovora se radi. Veće je našlo da je nezakonito, nemamo šta da polemišemo više - rekao je sudija posle čega je došlo do rasprave u sudnici, posle koje je tužilac Saša Ivanić zatražio izuzeće celog veća, tvrdeći da je ono pristrasno i da je nezakonito čak omogućilo da Darko Šarić iz Centralnog zatvora u kom je proveo sedam godina i devet meseci, bude prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

- Pokazali ste pristrasnost, koja potiče još od ukidanja pritvora. Doneli ste odluku i odredili jednu adresu, a okrivljeni Šarić nije otišao na adresu na koju ste odobrili, već na drugu adresu. Pitanje je kako je moguće, je li to jedinstven slučaj u zemlji, da okrivljeni sam odredi gde će ići. Vi ste tek nakon pet dana regovali. Pod broj dva, sudsko veće nije donosilo odluku o ukidanju pritvora, već da ste vi neovlašćeno doneli tu odluku - rekao je zamenik tužioca Saša Ivanić.

On je dodao da postoje i drugi razlozi:

- Ni jednom rečju stranke niste obavestili šta je predmet rasprave - rekao je Ivanić i dodao da i današnja odluka da se izdvoji jedan od ključnih dokaza, ide u prilog njegovoj tvrdnji da je veće pristrasno.

Podsetimo, Šarićevi advokati na prethodnom ročištu zatražili su neposredno saslušanje i suočenje svedoka saradnika navodeći da jedan sigurno ne govori istinu, jer se na iste okolnosti izjašnjavaju potpuno različito.

Presretnuti telefonski razgovori, koji su bili šifrovani ali je tužilaštvo tvrdilo da u njima okrivljeni razgovaraju o trgovini  drogom, bili su jedan od ključnih dokaza u postupku protiv Šarića i ostalih.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike