Ubica "zemunskog klana" pokušao da ubije Šarića u zatvoru! Napad koji su mnogi zaboravili

28.12.2021

21:12

0

Sretko Kalinić nasrnuo na Darka Šarića u šetnji tokom boravka u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Beogradu

Ubica "zemunskog klana" pokušao da ubije Šarića u zatvoru! Napad koji su mnogi zaboravili
Copyright Printscreen/Youtube

Darko Šarić, koji je nedavno, posle sedam godina, iz zatvora pušten u kućni pritvor sa nanogicom. On je, međutim, neposredno posle hapšenja mogao da bude ubijen u zatvoru. Bivši pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić pokušao je u decembru 2014. godine u pritvoru u zgradi Specijalnog suda da napadne Šarića. Veći incident sprečili su tada zatvorski stražari, ali je Kalinić istog dana hitno prebačen iz beogradskog pritvora u požarevačku "Zabelu".

Njih dvojica tada su bila smeštena u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Slučajno su se sreli prilikom izvođenja u šetnju. Kalinić je nasrnuo na Šarića, a kako je poznat kao surovi ubica, ko zna šta bi se dogodilo da stražari nisu munjevito reagovali i sprečili veći incident.

Kalinić je, kako pišu mediji, više puta u pritvoru dokazao da je spreman na sve. Pokušao je da pobegne iz pritvora u Centralnom zatvoru, a Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, gađao je pločicom koju je odvalio iz svog kupatila u ćeliji. U njegovoj ćeliji su 2013. godine nađeni konopac i žilet.

Sretko Kalinić je odmah posle pokušaja napada na Šarića, u roku od samo sat vremena, uz ogromne mere obezbeđenja i u najvećoj tajnosti transportovan u požarevačku "Zabelu". Smešten je u zloglasni Sedmi paviljon.

Budući da Šarić i Kalinić nisu imali priliku da se sreću iza rešetaka, pretpostavljalo se da imaju sukob od ranije dok su obojica bili na slobodi i da se zato dogodio napad.

Mediji su, dok su obojica bila u bekstvu, spekulisali da Kalinić radi za Šarića, koji je to negirao u junu 2010. godine u pismu poslatom na više adresa. Napisao je pored ostalog da je predstavljanje njega kao nalogodavca raznoraznih ubistava i povezivanje sa Lukom Bojovićem, Cvetkom Simićem. Sretkom Kalinićem i "zemunskim klanom" zapravo ortodoksne laži.

O. B./ATAImages
 

Ime Sretka Kalinića pomenuo je i prilikom prvog pojavljivanja pred sudom.

- Sećam se kad je uhapšen Kalinić. Probudim se ujutru, upalim televizor i čujem ‚ "sve ovo je naređivao Darko Šarić“. Osećao sam se kao akter u američkim filmovima, kad je glavnom junaku sve namešteno, a on juri sve vreme i dokazuje da to nije tačno - rekao je tada Šarić.

Sretko Kalinić optužen je da je 2009. godine u Madridu ubio Milana Jurišića, pošto je španski sud oslobodio Luku Bojovića za to krivično delo. Kako se navodi u presudi, o ubistvu Jurišića pred sudom su svedočili i Kalinić i Miloš Simović. Kalinić je naveo da je zločin počinio Luka Bojović, dok je Simović za to ubistvo optužio Kalinića. Simovićev iskaz bio je mnogo ubedljiviji za sud u Španiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike