Šariću u kućnom pritvoru gase nanogicu na dva sata: Ukoliko se u određeno vreme ne vrati u vilu pali se alarm!

28.12.2021

10:19

0

Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud

Šariću u kućnom pritvoru gase nanogicu na dva sata: Ukoliko se u određeno vreme ne vrati u vilu pali se alarm!
darko_saric_24032016_002 - Copyright O. B./ATAImages

Darko Šarić je iz zatvorske ćelije, gde je bio više od sedam godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, prebačen je u kućni pritvor uz nanogicu u vilu na Dedinju.

- Šarić se od petka nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, ali on trenutno nije jedini koji robija u ovim uslovima. Inače, kućni pritvor i zatvor u Srbiji se primenjuju od 2010. godine, a primetno je da je veliki broj poznatih koji su počinili krivična dela na ovaj način odslužio svoju kaznu - priča izvor i objašnjava:

- Kućni pritvor i kućni zatvor nisu isto. U prvom slučaju radi se o meri kojom se zamenjuje klasični pritvor i obezbeđuje prisustvo optuženog na suđenju, dok kućni zatvor predstavlja vid izvršenja kazne i ne može trajati duže od godinu dana. S druge strane, kućni pritvor može trajati do pravosnažnosti presude - objašnjava izvor.

Šarić navodno ima pravo da provede dva sata dnevno van kuće. Naime, osobe u kućnom pritvoru imaju pravo da provedu napolju određeno vreme. Ipak, sud ima mogućnost da u svakom pojedinačnom slučaju propiše drugačije mere i više slobode. U slučaju da neko prekrši vreme koje mu je dozvoljeno da provede napolju, pali se alarm u Upravi.

Podsetimo, Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. Izjašnjavanjem okrivljenih, krajem novembra završen je javni deo sednice Apelacionog suda, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom delu, biće doneta odluka.

- Šarić je uhapšen 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru. Tokom ovih sedam godina bio sam je u ćeliji. Iako nije bio u klasičnoj samici, nikada nije imao cimera. Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić praktično osim stražara, advokata i porodice, koja mu je dolazila redovno u posete, nije sretao nikoga - podseća sagovornik.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike