Zamenjeni kotlovi u školi i vrtiću u Opovu, Vujović: Đaci će sada imati zdraviju životnu sredinu

16.12.2021

12:53

0

Vujović je kazala da se ministarstvo trudi da menja kotlove u vrtićuma, osnovnim i srednjim školama širom Srbije

Zamenjeni kotlovi u školi i vrtiću u Opovu, Vujović: Đaci će sada imati zdraviju životnu sredinu
IMG-20211216-WA0076 - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka ekologije i zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je danas, prilikom obilaska vrtića "Bambi" i Osnovne škole "Dositej Obradović" u Opovu, gde su ukupno zamenjena tri kotla, da će đaci ove opštine od sada izmati zdraviju životnu sredinu.


Ministarka je istakla je da je zamena kotlova izuzetno značajna investicija i navela da su naftni kotao u vrtiću i dva kotla u školi na ugalj zamenjeni novim, koji troši pelat. Vujovićeva je rekla da je današnji dan za nju izuzetno značajan jer je obišla đake osnovne škole, koji su pripremili crteže na temu ekologije, te su time pokazali kako oni vide zdraviju životnu sredinu.
Ministarstvo zaštite životne sredine
 

Osvnula se na to da je ovim povodom učenicima škole poklonila 23 jelke sa busenom i istakla da se nada da će ih nekom narednom periodu zajedno zasaditi.

- Zahvaljujući ovim ulaganjima Ministrastva u zamenu kotlova značajno će biti zdravija životna sredina za sve mališane koji idu ovde u školu - poručila je Vujovoćeva.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

Dodala je da će biti znatno toplije i da će nastava biti kvalitetnija, jer se u ovim ustanovama prešlo na ekološki prihvatljivije energente. Ministarka je rekla i da će vannastavne aktivnosti u ovoj školi biti unapređene, pošto nema više aerozagađenja.

Vujović je kazala da se ministarstvo trudi da menja kotlove u vrtićuma, osnovnim i srednjim školama širom Srbije i poručila da su čistija životna sredina i zdraviji vazduh zalog ministarstva za buduće generacije. Osvrnula se na to da zamena kotlova nije jedini projekat za koji se opština prijavila i rekla da je ovoj opštini dodeljeno dva miliona dinara za više od 2.000 sadnica koje će biti posađene do kraja decembra.

Zahvalila se direktoru škole i predsedniku opštine što su ukazali na više decenijske probleme koji se odnose na školu. Pohvalila je saradnju koju ministarstvo ostvaruje, kako sa opštinom Opovo, tako i sa ostalnim lokalnim samoupravama širom zemlje. Izrazila je zadovoljstvo što lokalne samouprave pokazuju inicijativu u borbi za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

- Danas sam videla kod đaka želju i za reciklažom, i za očuvanjem prirode, i za novom sadnjom drveća, a to je sve ono čime ćemo se baviti u narednom periodu - kazala je Vujovićeva.


Ministarka je rekla da su joj đaci ove škole pokazali da će postati odgovorni ljudi koji vode računa o svojoj okolini. Prokomentarisala je edukativnu ekološku raduonicu koju su imali đaci četvrtog razreda škole u Opovu, a u okviru koje su predstavili svoje likovne radove i poručila da će se ovakvi edukativni časovi održavati i u ostalim školama širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike