Tiodorović: Odluka medicinskog dela Kriznog štaba je da se ne organizuje proslava Nove godine, đake očekuje produženi raspust?

22.11.2021

10:16

0

Tekuće sedmice očekuje nas nova sednica Kriznog štaba

Tiodorović: Odluka medicinskog dela Kriznog štaba je da se ne organizuje proslava Nove godine, đake očekuje produženi raspust?
ATA Images/Antonio Ahel

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ponovio je da se medicinski deo štaba zalaže za kovid propusnice koje će važiti 24 sata, a najavio je i produžen raspust.

On je gostujući na TV Prva izjavio da se ceo medicinski deo Kriznog štaba zalaže za uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, ali istovremeno dodaje i da je odgovor na pitanje "da li je to realno" - nije.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budu svesni druge strane priče o kovid propusnicama koje važe 24 sata, a to je mogućnost provere sprovođenja takve mere, a to u u Srbiji, kako kaže dr Tiodorović nije moguće.

- Ako me pitate da li je realno - nije, jer ako nemate ni u Komunalnoj miliciji sve koji su vakcinisani, a niti ih imate dovoljno, ne može se to sprovesti. To bi značilo da imamo po jednog policajca za svakog građanina - istakao je Tiodorović.

On je podsetio da o tome ne odlučuje Krizni štab, niti njegov medicinski deo jer su oni savetodavno telo Vlade Republike Srbije.

Pohvalio je primer preduzeća "Stara planina", koje od 1. januara uvodi kovid propusnice koje će važiti 24 sata, dodajući da kada bi bilo više takvih primera onda bi sve bilo mnogo lepše. Ali, ističe, nažalost to nije tako i sada će i đaci imati produžen zimski raspust.

Inače, tema zimskog raspusta jedna je od glavnih tema naredne sednice Kriznog štaba.

Govoreći o predstojećim praznicima, odnosno, slavama i dočeku Nove godine po trgovima, dr Tiodorović kaže da je odluka medicinskog dela Kriznog štaba da se to ne organizuje uopšte.

Međutim, upitan da prokomentariše izjave gradskih čelnika koji su već najavili i ko će na glavnom beogradskom trgu pevati za doček Nove godine, dr Tiodorović kaže da smo mi demokratsko društvo i da su moguća razna mišljenja. Ali, ipak, napomenuo je da bi se, kada se govori o toj temi, opet trebalo vratiti na pitanje mogućnosti kontrole takvih događaja.

A na pitanje kada će se održati naredni sastanak Kriznog štaba, kaže da će to biti ove sedmice, ali da dan još uvek nije preciziran.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti