Najavljena nova sednica Kriznog štaba: Glavna tema - kovid propusnice

19.11.2021

11:49

0

Premijerka Brnabić ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja

Najavljena nova sednica Kriznog štaba: Glavna tema - kovid propusnice
Tan2021-10-20_114842815_0 - Copyright Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Brnabićeva je kazala da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

- Učili smi od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo - rekla je Brnabićeva na panelu "Imunizacija mladih", koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka.

Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

AP Photo/Darko Vojinović
 

- Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će se širiti obim kovid propusnica, ali tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru - rekla je Brmabićeva.

- To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije je da zaštitimo živote, zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju, jer je ova pandemija izuzetno skupa - naglasila je premijerka.

Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija virusa korona mnogo uzela.

Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da to ne znači da će tako i ostati, naročiti ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike