Roditelji male Vanje za 24sedam: Dobili smo prvu rundu, borba tek predstoji! Čudo - stizalo je 100.000 poruka dnevno

12.11.2021

19:15

0

Porodica je neizmerno zahvalna svima koji su svojom humanošću doprineli da Vanja dobije kartu za bolje sutra

Roditelji male Vanje za 24sedam: Dobili smo prvu rundu, borba tek predstoji! Čudo - stizalo je 100.000 poruka dnevno
Copyright 24sedam/J.S.

Reklo bi se da je danas svanulo najsjajnije jutro, budući da je sakupljen neophodan novac za lečenje malene bebe Vanje Malović, međutim za njenu mamu ovo je samo pobeda u prvoj rundi - u borbi koja znači život.

Njenu malenu devojčicu tek čekaju ispitivanja i odabir bolnice, a mama Milica i tata Pavle ne opuštaju se ni na kratko.

"Biramo bolnicu koja nam prva ponudi termin"

- Borba za Vanjin život tek predstoji. Naredne nedelje nas čekaju analize krvi na Institutu koje onda šaljemo i čekamo da nam bolnica odgovori kada bi trebalo da bude najbliži termin za nastavak Vanjinog lečenja. Voleli bismo da odemo u Budimpeštu, ali biraćemo bolnicu koja nam ponudi prvi termin - kaže za 24sedam Milica Živojinović.

Pre samo četiri dana porodica je podelila potresan video - snimak u kojem objašnjava da je Vanji lek potreban što pre, a samo tri dana kasnije preostala neophodna suma našla se na njihovom računu.

Vest da je novac za malenu Vanju prikupljen, stigla je juče, dva dana pre nego što će devojčica napuniti šest meseci.

- Najlepši poklon biće kada moja Vanja ozdravi. Svaki napredak u borbi za našu ćerku dešavao se na neki važan datum, praznik... - objašnjava majka.

 - U početku borbe je to bilo 1.000 do 1.200 poruka, a onda smo prešli na 100.000. Niko od nas nije ni mogao da zamisli da ćemo za  tri dana zaista skupiti neophodnu sumu novca - dodaje Milica.

Ne krije da su suprug i ona i dalje uplašeni, a njega je cela situacija sa detetom dodatno pogodila.

- I dalje smo uplašeni, suprug retko priča za medije jer ga je sve ovo mnogo pogodilo. Zbog cele situacije, desi se da ni ne progovorimo jer smo u stalnoj žurbi oko svega u vezi sa ćerkom, neizmerno smo zahvalni svima - priča hrabra majka o njihovoj stalnoj borbi.

Vanjino stanje je stabilno i oseća se dobro, a mama se nada da novac za njeno dete više neće biti potreban.

- Čekamo još Fondaciju "Budi human" da se zvanično oglasi. Prema proračunima koje vodi stric malene Vanje, novac je prikupljen. Kako je juče bio neradan dan, čekamo i zvanično da nam jave iz pomenute fondacije. Takođe, trebalo bi da je u sumu koja je bila potrebna za njen odlazak na lečenje uključeno sve, te da dodatni novac neće biti potreban - ističe mama Milica.

Bebi dijagnostikovan SMA tip 1

Malenoj Vanji je u prvom mesecu života dijagnostikovan SMA tip 1 (spinalna mišićna atrofija), a jedini način na koji je moglo da joj se pomogne jeste terapija najskupljim lekom na svetu - Zolgensmom, čija je cena 2.500.000 evra.

- Primetila sam da nešto nije u redu jer Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata. Pored toga, primetila sam da je usporena, da ne pomera rukice i noge, ali da lepo napreduje, što je i potvrđeno na prvom pregledu - ispričala je svojevremeno Vanjina mama.

Vanja Malović, Foto: Privatna arhiva
 

Nakon skoro četiri puna meseca borbe i neizvesnoti da li će novac biti prikupljen, dokazali smo da smo u jednom i dalje složni - borbi za naše najmlađe.

Bravo Srbijo!

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike