Najnoviji korona presek: Nastavlja se pad zaraženih

07.11.2021

14:07

0

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Nastavlja se pad zaraženih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, na koronavirus je pozitivno 3.888 osoba, od 13.386 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 266 pacijenata, dok je preminulo 69 osoba.

Juče je na koronavirus bilo pozitivno  4,804 osoba, od 16,931 testiranih. Na respiratorima je bilo 272 pacijenata, dok je preminulo 65 osoba.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, doktor Radmilo Janković istakao je za RTS da se bolest leči u najranijim fazama, kao i da je svakako mnogo lakše da se pacijenti jave nakon prvih simptoma, jer specifični antivirusni lekovi imaju efekta ako se daju prvih dana nakon pojave simptoma.

- Nama se uglavnom ljudi javljaju, pogotovo u velikim bolnicama koji završe u jedinicama intenzivne nege, nakon dve nedelje od početka simptoma, kada je jako teško bilo šta učiniti. Većina, nažalost, tih pacijenata premine, što stvara veliki i emotivni i psihološki pritisak i na osoblje i na rodbinu tih pacijenata- kaže Janković.

Takođe ističe da su u poslednje vreme primetili da se građani leče na drugim mestima, u privatnim klinikama.

-Oni tamo uglavnom ne leže i ne bivaju hospitalizovani, ne dobijaju kiseonik. Međutim, čim se situacija zakomplikuje oni traže mesto u bolnicama i potporu sa kiseonikom gde mi ne znamo šta su oni od terapije primali, često se ta terapija i razlikuje od one koja je preporučena i od strane naše ekspertske grupe, a bogami i od nekih protokola koji se primenjuju -naglašava Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike