Nedovitljivi krijumčar brzo otkriven: Cariniku otvorio samo jedna vrata kamiona, a u drugom delu...

13.10.2021

07:27

0

Autor: J. S. J.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, 44-godišnji vozač je odgovorio da nema ništa

Nedovitljivi krijumčar brzo otkriven: Cariniku otvorio samo jedna vrata kamiona, a u drugom delu...
ATA Images

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Vatin u jednom naizgled praznom kamionu otkrili i zaplenili kutije pune krijumčarenih lekova za pse, saopštila je danas Uprava carina.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven 11. oktobra tokom izlazne kontrole kamiona vršačkih registarskih oznaka, čiji je vozač prijavio da je vozilo prazno i da ide na utovar u Rumuniju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, 44-godišnji vozač je odgovorio da nema ništa.

Međutim, prilikom otvaranja prikolice otvorio je samo jedno krilo vrata, nadajući se da carinik neće proveriti šta se nalazi iza drugog krila, a baš na tom mestu nalazile su se dve kutije koje vozač nije pomenuo.

Kutije su bile pune preparata "prazinon plus", koji služi za prevenciju i lečenje infekcija pasa i štenadi koje izazivaju paraziti. Ukupno je otkriveno 4.800 tableta pomenutog leka.

Iskustva carinika govore u prilog tome da izbor robe koja se krijumčari zavisi isključivo od toga koliki profit se može ostvariti na razlici u ceni i da li za tom robom postoji potražnja.

Krijumčarenje lekova, kako za životinje, tako i za ljude, nije retka pojava, o čemu svedoči i podatak da je tokom prošle godine zaplenjeno skoro milion raznih lekova čija zdravstvena ispravnost je krajnje upitna, s obzirom na to da takvu robu ne prati nikakva dokumentacija, navodi se u saopštenju.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti