Carinici u kolima našli robu vrednu dva miliona! Na zadnjem sedištu pod ćebetom gomila kutija (FOTO)

17.09.2021

11:44 >> 12:12

0

U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika

Carinici u kolima našli robu vrednu dva miliona! Na zadnjem sedištu pod ćebetom gomila kutija (FOTO)
Copyright Foto:Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na preko 2 miliona dinara.

U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika.

Pročitajte još

Putnici su pristigli na prelaz u reno laguni, vršačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio jedan od trojice saputnika, uputivši se u traku obeleženu zelenim semafom namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Iako su službenicima rekli da sa sobom nose samo sitan alat, pregled automobila je to opovrgao.

Foto:Uprava carina

Naime, dovoljan je bio letimičan pogled na zadnje sedište da se uoči gomila naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su zapravo bili laptopovi koje putnik nije prijavio.

Potom je usledilo dobro poznato pitanje: ”Molimo Vas da otvorite svoj prtljažnik”, kada se pred carinicima ukazala dodatna količina laptopova skrivenih ispod prtljaga.

Foto:Uprava carina

U automobilu se ukupno našlo čak 32 prenosiva računara i to: 26 laptopova marke Lenovo i 6 komada marke Fudžitsu.

Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi.

S obzirom da je vrednost otkrivenih računara preko 20 hiljada dolara, policija će podneti krivičnu prijavu za delo – nedozvoljena trgovina.

Foto:Uprava carina

Podsećamo da putnici kao fizička lica ne mogu prenositi robu trgovačkog karaktera, već samo onu koja je namenjena ličnim potrebama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike