Prof. Kočović izneo nove brojke: Srbija sutra ulazi u crnu kovid zonu, tamo se nalaze još dve zemlje

25.11.2020

21:15

0

Autor: M.Vu

Prema njegovim proračunima Srbija je trenutno u tamno sivoj zoni, a od sutra će biti u crnoj

Prof. Kočović izneo nove brojke: Srbija sutra ulazi u crnu kovid zonu, tamo se nalaze još dve zemlje
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prof. dr Petar Kočović, koji se bavi informacionim tehnologijama, osmislio svojevrstan model praćenja pandemije. Prema njegovim proračunima Srbija je trenutno u tamno sivoj zoni, a od sutra će biti u crnoj.

Kako se može videti sa najnovije grafike prof. Petra Kočovića, koji pomoću matematičkih modela prati kretanje pandemije korona virusa u svetu, za vreme trećeg talasa kovida-19 u Srbiji je zaraženo 108.200 ljudi, a imali smo 582 smrtnih slučajeva, već sada mnogo više nego u prva dva udara.

Foto: Fejsbuk/Petar Kočović

 

Sada je već izvesno da ćemo koliko sutra ući u crnu zonu, poslednji od devet korona krugova po kojima je ECDC rangirao sve države na svetu, a u kojoj se nalaze sve one zemlje sa 1.000+ obolelih na 100.000 građana.

Foto: Fejsbuk/Petar Kočović

Prema poslednjim dostupnim podacima, kada je Evropa u pitanju, samo dve zemlje se već nalaze u crnoj zoni – Austrija i rekorder Crna Gora, dok je Slovenija poslednjih dana uspela iz nje da izađe.

“Imaćemo više od 60 umrlih u danu”: Oboreni svi crni rekordi, mesta u bolnicama sve manje, ima li dobrih vesti za Srbiju?

Najkritičnije stanje i dalje je u Beogradu koji u poslednjih 14 dana, po parametrima ECDC, ima 24.967 zaraženih ili neverovatnih 1.468,6 na 100.000 građana, dakle više čak i od Crne Gore!

Foto: Fejsbuk/Petar Kočović

Da podsetimo, sa rekordnih 7.579 novozaraženih od korona virusa, Srbija je danas, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Svetske zdravstvene organizacije (SZO) došla do proseka od 1.000 obolelih osoba na 100.000 stanovnika!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti