Nastavlja se crni niz: Preminulo više od 50 pacijenata, zaraženo preko 6.000

30.11.2020

14:03 >> 18:01

0

Na respiratorima su 253 pacijenta

Nastavlja se crni niz: Preminulo više od 50 pacijenata, zaraženo preko 6.000
Copyright

U poslednja 24 sata na koronavirus su testirana 17.093 građana, od kojih je 6.224 bilo pozitivno. Nažalost, preminulo je 55 pacijenata.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 253 pacijenta.

Juče je, prema izveštaju, do 15 sati na koronavirus testirano 15.508 osoba, zaraženo ih je bilo 6.179, a preminulo je 65 pacijenata.

Na respiratorima je bilo 225 kovid pacijenata.

Inače, sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u punom sastavu počela je u podne, a završena je oko 14 sati. Sa nje su otišli članovi tog tela koji ne pripadaju njegovom medicinskom delu. Članovi medicinskog dela Kriznog štaba nastavili su da zasedaju sve do 15 sati.

Prema dosadašnjim informacijama, stručnjaci su na sednici zatražili da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica.

Oko ove tačke nije bilo saglasnosti, i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

Pročitajte još:

Studenti priskaču u pomoć: Uključuju se u non-kovid sistem

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike