Lepe vesti: Zemljama Zapadnog Balkana 18,8 miliona evra za dualno obrazovanje

03.02.2021

13:27 >> 13:29

0

Autor: M.V.

Fond za podršku investicijama u projekte će do 2025. godine isplatiti dogovoreni iznos

Lepe vesti: Zemljama Zapadnog Balkana 18,8 miliona evra za dualno obrazovanje
Copyright Profimedia

Svest o potrebama i mogućnostima uvođenja dualnog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana i projektima koji ga pomažu je vrlo visoka, izjavio je Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije na onlajn konferenciji Regionalnog čelendž fonda.

Zahvaljujući donatorima na pomoći, izrazio je nadu da će projekat na koji se čekalo godinu dana, pomoći da se ono što postoji kao svest o potrebi sada i realizuje u praksi.

Konferencija je organizovana povodom prvog poziva ovog fonda za podršku investicijama u projekte dualnog obrazovanja otvorenog za prijave iz šest zemalja zapadnog Balkana. Fond će do 2025. godine isplatiti 18,8 miliona evra za podršku investicijama u našem regionu.

Pixabay

– Ovaj poziv je veoma važan a ja pozivam kompanije sa Zapadnog Balkana da se povežu sa obrazovnim institucijama i visokim školama, fakultetima – rekao je Vesović i dodao je da svi koji su uključeni u projekat treba da se maksimalno potrude da on uspe i postane trajno održiv.

Prema njegovoj oceni, ovo je jedan od najvažnijih projekata, koji će trajati naredne četiri godine.

– Verujem da ćemo iz njega dosta naučiti i razmeniti iskustva, makar i loša, što će nam pomoći da dostignemo zacrtane ciljeve – naveo je Vesović.

Uslovi isti za sve zemlje

Frider Verman, vođa tima jedinice za upravljanje fondom Regionalnog čelendž fonda je rekao da je poziv odlagan dva puta jer su se zbog pandemije čekala bolja vremena.

Pročitajte još
Ukazao je da će uslovi konkursa biti isti za sve zemlje i da se sa pozivom počinje istovremeno u svim zemljama Zapadnog Balkana kojima je namenjen.

Generalni direktor, Nemačko-srpske privredne komore, Frenk Aleter naveo je da je dualno obrazovanje u “DNK Nemaca i da u Nemačkoj svako ko ne želi da gradi akademsku karijeru, gleda gde će da se uključi u stručno obrazovanje i obuku”.

Prema njegovim rečima, Regionalni čelendž fond dobrodošao u ovu priču i da će Nemačko-srpska komora pomagati da se u dualno obrazovanje uključi što više kompanija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike