Srpsko oružje na prestižnom sajmu oružja u Abu Dabiju! (FOTO)

21.02.2021

12:54 >> 12:55

0

Autor: R.M.

Srpska namenska industrija učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2021”

Srpsko oružje na prestižnom sajmu oružja u Abu Dabiju! (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na sajmu je postavljen štand JP “Jugoimport SDPR” na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

– Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i “Jugoimport-SDPR” s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Međunarodni sajam naoružanja “IDEX” održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

“IDEX” je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga. Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam, i u uslovima pandemije koronavirusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti Kovid-19.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike