Gojković otkriva: Razmatra se zatvaranje škola

23.02.2021

21:27 >> 21:46

0

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je gostujući u emisiji Upitnik na RTS da se razmatra ponovno zatvaranje škola

Gojković otkriva: Razmatra se zatvaranje škola
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS da se razmatra ponovno zatvaranje škola.

-To je jedna od opcija o kojoj ćemo sutra razgovarati. U ovom trenutku imamo određeni broj školskih ustanova gde imamo slobodnu cirkulaciju virusa -naglasio je Gojković.

To će, kaže, sigurno biti jedna od tački.

-Videćemo u kom će pravcu ići priča u vezi sa školama – kazao je Gojković.

Prema poslednji izveštaju stanja u školama, napravljenom za period od 5. februara do proteklog vikenda, vidi se blagi porast broja zaraženih koronavirusom.

Takođe, može se primetiti i više obolelih u srednjoškolskom obrazovanju, i to među zaposlenima.

Od prve nedelje februara koronavirusom se inficiralo 806 đaka osnovnih škola. To je 0,15 odsto od 524.000 osnovaca.

Među zaposlenima u osnovnom obrazovanju potvrđeno je 557 inficiranih, ili 0,8 odsto zaposlenih.

Što se srednjoškolaca tiče, njih 655 je zaraženo koronavirusom u tom istom periodu od 5, februara do proteklog vikenda. To je 0,27 odsto.

Pročitajte još:

Kada su zaposleni u srednjoškolskom obrazovanju u pitanju, njih 310 je zaraženo od od 35.400 zaposlenih. To je 0,87 odsto pozitivnih na koronavirus.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona zakazana je za sutra i na njoj će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija u zemlji.

Broj novozaraženih, koji je juče dostigao skoro 3.000, ne uliva optimizam da će biti popuštanja mera, već sve govori da će postojeće mere ostati na snazi, možda čak i biti pooštrene.

Medicinski deo kriznog štaba je rekao danas pre podne da će uvođenje mera zavisiti iskučivo od brojki koje budu danas objavljene. Obzirom na to da je u utorak broj zaraženih premašio 3.000 sasvim je izvesno da će do pooštavanja mera doći.

Epidemiolog i član medicinskog dela Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže za Tanjug da popuštanja mera neće biti, a da su moguća dva scenarija – jedan je da postojeće mere ostanu na snazi, a drugi je da dođe do pooštravanja u pojedinim gradovima koji prednjače po broju zaraženih, poput Arilja, Vranja, Kraljeva, pa čak i Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike