Novo upozorenje RHMZ na vremenske nepogode, ove delove zemlje očekuju kiša i grmljavina, a evo i kada stiže razvedravanje

02.07.2024

16:39

0

Autor: I.K.

Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred

Novo upozorenje RHMZ na vremenske nepogode, ove delove zemlje očekuju kiša i grmljavina, a evo i kada stiže razvedravanje
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode.

-Do kraja dana se još samo ponegde na jugu i istoku Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi se u upozorenju RHMZ.

Kako navode dalje, na severu i zapadu zadržaće se uglavnom suvo vreme.

-Na jugu i istoku Srbije se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina, a ponegde i grad. Na području Beograda do kraja dana povremeno sa slabom do umerenom kišom, a tokom noći prestanak padavina, najavio je RHMZ.

Sutra nas očekuje promenljivo oblačno vreme, na severu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima uz više oblačnosti još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje u celoj zemlji. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Podsetimo, jako nevreme paralisalo je juče i danas ceo region, a u Crnoj Gori dve osobe su stradale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike