Jutro posle jake oluje u Beogradu! Vetar čupao drveće iz korenja, oborena stabla na zgrade, vozila poplavljena (VIDEO/FOTO)

02.07.2024

07:18

0

Autor: 24sedam

Fotografije i snimci govore o jačini nevremena

Jutro posle jake oluje u Beogradu! Vetar čupao drveće iz korenja, oborena stabla na zgrade, vozila poplavljena (VIDEO/FOTO)
Copyright Foto: 24sedam/G.M.Š

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom sručilo se sinoć na Beograd. Zbog veće količine padavina, ulice su se pretvorile u bujice, a vetar je čupao drveće iz korena. 

O jačini razornog vremena pokazuje i snimak nastao u Zemunu, na kom se vidi kako je drvo oboreno na jednu stambenu zgradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 💚Zemun💙 (@moj_zemun)

U Ulici Dragoslava Srejovića na Mirijevu palo je drvo usled jakog olujnog vetra, te je saobraćaj bio u kolapsu, zbog čega su putnici ostali zarobljeni u autobusu koji saobraća na liniji 27.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

O silini oluje koja je pogodila Beograd svedoči i fotografija nastala u naselju Bežanijska kosa. Naime, vetar orkanske jačine je obarao drveća, usled čega je korenje, koje se iščupalo kroz beton parkinga, podizalo i prevrtalo automobile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Veliki broj intervencija

Vatrogasci su imali 28 intervencija od večeri do jutra na teritoriji Beograda, saopštio je danas načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Miloš Milenković.

On je dodao da su 93 vatrogasca sa 33 vozila bila na terenu.

Najviše intervencija odnosilo se na uklanjanja stabala (15 intervencija), a u šest slučajeva vatrogasci su gasili požar nastao usled udara groma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


- Na teritoriji Zemuna imali smo dva požara izazvana gromom u porodičnim kućama, nije bilo povređenih. Pričinjena je materijalna šteta, ali pravovremenom reakcijom brzo su lokalizovani i likvidirani požari - rekao je Milenković za RTS.

Podsetimo, nevreme je prouzrokovalo više kvarova na elektromreži što je za posledicu imalo nestanak struje. Tri udara groma kod trafo-stanice na Bogosloviji, Zvezdara i Palilula su bez struje. U blizini trafo-stanice Bogoslovija u Beogradu tri puta je udario grom, zbog čega je došlo do kvara.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike