Čuvar zatvora krenuo u humanitarnu vožnju biciklom kroz tri države da bi prikupio novac za lečenje devojčice (5)

02.07.2024

15:07

0

Autor: I.K.

Mićunovića su na put dug 1.500 kilometara ispratile brojne kolege iz kolektiva, članovi porodice i prijatelji

Čuvar zatvora krenuo u humanitarnu vožnju biciklom kroz tri države da bi prikupio novac za lečenje devojčice (5)
Copyright Uprava za izvršenje sankcija

Pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu Milan Mićunović krenuo je u humanitarnu vožnju biciklom kroz tri države kako bi pomogao da se prikupi što više novca za lečenje petogodišnje devojčice Merjem Nikšić koja boluje od cerebralne paralize.

Mićunovića su na put dug 1.500 kilometara ispratile brojne kolege iz kolektiva, članovi porodice i prijatelji koji će voziti zajedno sa njim kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Prva stanica im je Banja Koviljača odakle su planirali put ka Višegradu i manastiru Ostrog, zatim ka Novom Pazaru, u kome živi Merjem sa svojom porodicom, i dalje ka svojoj završnici u Novom Sadu. 

Uprava za izvršenje sankcija
komandir Milan Mićunović

 

Kolega Mićunović, koji je i sam otac tri devojčice, odlučio je da učestvuje u humanitarnoj akciji kako bi pomogao porodici Nikšić da prikupi novac za eksperimentalne lekove i terapije u inostranstvu koje su Merjem do sada pomogle da neke od svakodnevnih aktivnosti počne samostalno da obavlja.

Svi koji žele mogu da uplate novac za njeno lečenje  na dinarski račun: 160-6000001038011-07, devizni: 160-6000001038215-74 IBAN: RS35160600000103821574 SWIFT/BIC: DBDBRSBG ili slanjem SMS poruke 1041 na broj 3030.

Uprava za izvršenje sankcija
 

 

Sličnu humanu akciju organizovali su nedavno komandiri Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu kada su devet dana pešačili 440 kilometara od manastira Rakovica do Ostroga da bi pomogli lečenje osmogodišnje Anastasije Zafirović iz Beograda koja, takođe, boluje od cerebralne paralize.

I ovu akciju je podržala Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kao i sve prethodne tokom kojih su prikupljana sredstva za lečenje mališana, kupovinu medicinskih pomogala, donaciju posteljina za porodilišta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike