Snažno nevreme pogodilo i Crnu Goru, dve osobe stradale: Vetar duvao 200 na sat, pali kranovi (VIDEO)

02.07.2024

12:41 >> 13:38

0

Autor: I.K.

Obilna kiša praćena orkanskim udarima vetra čupala je drveće, nosila crepove, plažni mobilijar i napravila kolaps u saobraćaju

Snažno nevreme pogodilo i Crnu Goru, dve osobe stradale: Vetar duvao 200 na sat, pali kranovi (VIDEO)
Copyright Instagram_podgoricki_vremeplov

Nakon Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, jako olujno nevreme je jutros stiglo i u Crnu Goru. Obilna kiša praćena orkanskim udarima vetra čupala je drveće, nosila crepove, plažni mobilijar i napravila kolaps u saobraćaju.  Tokom nevremena stradale su dve osobe, radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju i jedna osoba od udara groma na golf terenu Luštica Bay-a, javili su crnogorski mediji.

Jaka kiša i vetar orkanske snage pogodili su Bar, a oboreno je nekoliko građevinskih dizalica, čime je pričinjena ogromna materijalna šteta. 

 

 

Prema podacima barske meteorološke stanice, udari vetra su u momentu nevremena dostizali i 200 kilometara na sat.

 

 

 

 

Usled obilnih padavina u Podgorici i na primorju voda se izlila na ulice, ali i prodrla u pojedine podrume i stambene objekte, dok je gotovo čitav centar Budve pod vodom. 

Iz vatrogasne službe u Nikšiću kažu da čitavo jutro imaju intervencija, najviše u Velimlju i Gornjem Polju, kao i u Rastovcu gde je nevreme nanelo značajnu štetu zasadima i voćnjacima. Oborena su stabla, a oštećeni su i krovovi. U Ulcinju je pričinjena materijalna šteta na automobilima.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike