Za dve ležaljke i suncobran u Grčkoj Violeta umalo da plati 60 evra! Kad je čula cenu, okrenula se i otišla, ubrzo je našla "raj za džabe"

01.07.2024

11:00

1

Paprene cene

Za dve ležaljke i suncobran u Grčkoj Violeta umalo da plati 60 evra! Kad je čula cenu, okrenula se i otišla, ubrzo je našla "raj za džabe"
Copyright RINA

Letnja sezona je u punom jeku, a već po tradiciji, veliki broj građana Srbije kao svoju destinaciju za savršen odmor bira Grčku. Ipak, dobro vodite računa ako želite da svoj odmor provedete na Sitoniji, jer vas na pojedinim mestima on može papreno koštati.

Na desetine prelepih plaža sa uređenim obalama mogu biti mamac i isprazniti čak i najdublji džep, jer ćete samo za najam ležaljke platiti veliku sumu novca.

RINA
 

- Obilazili smo plaže koje imaju plave zastavice i zaista su prelepe, međutim, iznenadilo nas je to što je na plaži Koxi beach cena iznajmljivanja dve ležaljke i jednog suncobrana 60 evra, a ako odete sa porodicom, duplo je skuplje. Dodatno nas je iznerviralo to što usred sezone pored ležaljki ne nude apsolutno ništa. Kafić renoviraju, a pritom nemaju ni toalet, pa smo se zapitali da li uopšte vredi dati toliki novac samo za ležaljke, malo sunca i morske vode - priča Violeta Kušić iz Aranđelovca za agenciju RINA.

RINA
 

Ona je dodala da, ako umete da istražujete, možete proći dosta jeftinije sa istim užitkom, jer je Sitonija, pored uređenih, plaža puna i onih divljih, ali prelepih.

- Otišli smo na plažu Lagomandra, gde je tri puta jeftinije - cena ležaljki je 20 evra, s tim što ako idete grupno možete i da se cenkate. Cena kafe jeod četiri evra do šest evra, dok su sokovi oko tri evra. Cenovnik hrane se kreće od tri evra za jednu krofnu do 17 evra za porodičnu picu, što je mnogo pristojnije u odnosu na Koxi beach, iako se nalazi u neposrednoj blizini luksuznog letovališta Porto Karas - ističe Kušićeva.

Slično i u Albaniji

Letovanje u Albaniji za srpske turiste postalo je popularno zbog niskih cena, ali situacija više nije tako sjajna kao prethodnih godina.

Od ležaljki koje su nekada bile bagatela, svega par evra, sudeći prema ovogodišnjim iskustvima, stiglo se do preko 30 za plažni set.

Drugi navode da može da se nađe i jeftinije, ali da uz tu varijantu idu "iće i piće", te manje-više dođe na isto.

- Ležaljke su 500 leka (5 evra), ali hoteli imaju svoje piće od 400 do 700 leka (4-7 evra), pljeskavice 600-700 leka (6-7 evra), riba 1.000-1.400 leka (od 10 do 14 evra), špageti 400-700 (4 -7 evra) u prodavnici kao i kod nas u kafićima jeftinije - detaljno je pojasnio srpski turista.

Prema njenim rečima, ono što treba svakako posetiti jeste plaža Tiganja, koja se razlikuje ne samo po gostoprimstvu već i po usluzi.

RINA
 

- Ne samo što podseća na divlju plažu nego je i sam prilaz mnogo drugačiji. Deo morate preći peške, a kada stignete, čeka vas pravi mir, jer je ova plaža još uvek nepoznanica za turiste. Ono što nas je posebno oduševilo jeste pristup prema gostima, jer se na njoj ležaljke i suncobrani ne naplaćuju, već samo ono što tokom boravka konzumirate - zaključila je naša turistikinja koja odmor provodi u Grčkoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike