Živojin uslikao račun plaćen u Grčkoj, svi su videli da je na delu - prevara: Kakva je ovo matematika i logika? (FOTO)

25.06.2024

07:34

1

Autor: 24sedam

Bio je zbunjen grčkom matematikom

Živojin uslikao račun plaćen u Grčkoj, svi su videli da je na delu  - prevara: Kakva je ovo matematika i logika? (FOTO)
Copyright Profimedia

Da su cene letovanja ove godine u Grčkoj otišle na gore turisti se već žale po grupama, ali da ima slučajeva da na tu "skupoću" naplate i ono što se nije potrošilo i popilo, e to je ove godine iskusio Živojin. 

Naime, on se u jednoj društvenoj grupi na Fejsbuku požalio da je umesto 34 evra, dobio račun od 46. Kako je uslikao račun, mnogi su na delu mogli da uvide prevaru.

Profimedia
 

Kao što se može videti na računu, naručen je jedan mohito, koji je iznosio 12 evra, dva kapućina po 6 evra, što je ukupno 12, i takođe jedan sok kao i ledeni čaj koji su iznosili po 5 evra. Prostom računicom dobija se iznos od 34 evra, ali na njemu je pisala veća cifra.

Printscreen/ Facebook
 

- Da li može neko da mi rastumači ovu matematiku? Kako je ispalo 46 evra? - napisao je on, očigledno zbunjen ovom grčkom matematikom.

U komentarima korisnici društvene mreže Fejsbuk nisu štedeli potez konobara, pa su šaljivo naveli "da je Živojinu verovatno naplaćeno sve sa stola, pa čak i piksla".

Inače, nisu samo cene smeštaja u Grčkoj otišle na gore, govori i činjenica da je putarina od 1. aprila na Egnatia Odos auto-putu kroz ovu zemlju, porasla za 33 odsto. Tačnije, korisnici će plaćati 0,04 evra umesto 0,03 evra po kilometru, a očekuje se da će grčka vlada dobiti oko 1,5 milijardi evra prihoda od ugovora o koncesiji prenosi grčki portal.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike