Oglasili se iz akva-parka "Petrolend" nakon što su se deca otrovala hlorom: "Jako nam je žao zbog nastale situacije"

28.06.2024

16:39

0

Jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano

Oglasili se iz akva-parka "Petrolend" nakon što su se deca otrovala hlorom: "Jako nam je žao zbog nastale situacije"
Copyright Pixabay

Petoro dece su sinoć primljena u Dečiju bolnicu u Novom Sadu sa simptomima trovanja, a kako je potvrđeno iz te zdravstvene ustanove, sva deca su u toku jučerašnjeg dana posetila akva park "Petrolend" u Bačkom Petrovcu.

Sada su se oglasili i iz uprave akva-parka "Petrolenda".

- Obaveštavamo javnost, da sve što nudimo je u skladu sa zakonskim propisima koji su važeći u Republici Srbiji, čak radimo i više od toga što zakon propisuje a sve u cilju da se posetioci osećaju komforno. Zvaničnu izjavu ćemo proslediti kada sve nadležne institucije izvrše svu potrebnu kontrolu i detaljnu analizu svega što je moglo da doprinese diskomforitetu kod nekih klijenata. Jako nam je žao zbog nastale situacije i verujemo da će naši gosti kod nas imati lepo leto i odneti samo lepe doživljaje - rekli su iz uprave "Petrolenda".

Deca zadržana na posmatranju 24 sata

Podsetimo, petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

- Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku "Petrolend". O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja - potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Takođe, jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano, pa je zapravo reč o ukupno šestoro dece koja su se sa sličnim simptomima javila u bolnicu, a nakon posete pomenutom akva parku.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine je povodom ovog slučaja rečeno da IZJZV, kao ovlašćena, sertifikovana i akreditovana zdravstvena ustanova, obavlja analize i utvrđuje zdravstvenu ispravnost vode javnih bazena za korisnika "Petrolend" u skladu sa ugovorenom dinamikom.

- Prema odredbama zakonske regulative i standarda za akreditaciju laboratorija za ispitivanje, korisnik usluga je vlasnik rezultata, te Vas upućujemo da se istom obratite za potrebne informacije - rekli su iz ove ustanove javnog zdravlja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike