Petoro dece u bolnici zbog simptoma trovanja, svi bili u istom akva parku

28.06.2024

08:19

0

Čekaju se nalazi ispitivanja

Petoro dece u bolnici zbog simptoma trovanja, svi bili u istom akva parku
Copyright Pexels

Petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

Sva deca bila su u toku jučerašnjeg dana u akva parku u Bačkom Petrovcu, ali za sada nema potvrde da je reč o trovanju hlorom, jer se čekaju nalazi ispitivanja, piše "Blic".

- Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku. O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja - potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pixabay/josstyk
 

Takođe, jedno dete je pušteno kući, s obzirom na to da simptomi nisu bili izraženi do te mere da bi bilo zadržano, pa je zapravo reč o ukupno šestoro dece koja su se sa sličnim simptomima javila u bolnicu, a nakon posete pomenutom akva parku.

Iz akva parka se za sada nisu oglašavali povodom informacije da je do trovanja došlo i da postoje indicije da je u pitanju trovanje hlorom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike