Vučić o napadima tajkunskih medija na Danila: Molim ih da napadaju mene, a da moju decu ostave na miru!

27.06.2024

18:30

0

Autor: 24sedam

Moj posao je da trpim njihove budalaštine, samo ih molim da izbace mog sina, on će biti moje dete i sa 25 i sa 35 godina - naveo je predsednik

Vučić o napadima tajkunskih medija na Danila: Molim ih da napadaju mene, a da moju decu ostave na miru!
Copyright Printscreen RTVPink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostovao na Nacionalnom dnevniku na TV Pink.

Govoreći o njegovoj poseti Briselu, predsednik je rekao da Kurti nije želeo da se sastane sa njim, kao i da do dijaloga nije došlo, jer ga oni ne žele.

Printscreen RTVPink
 

- Oni žele da jure priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, to je ono što su tražili. Nisu hteli da razgovaraju. Hapšenje i progon Srba na Kosmetu ne sekira mnogo međunarodnu zajednicu. Kada smo na dva sata na granici zadržali lice osumnjičeno za ratne zločine, digla se čitava međunarodna zajednica. Ne moram da kažem jesam li sasvim verovao Americi i Evropljanima u garanti, dogodilo se da su nas obmanuli i da njihov potpis ništa nije značio. Jasno je da Kurti ne želi da formira ZSO. Važno je da sačuvamo mir i prisebnost i u miru tražimo dalje jačanje Srbije - rekao je Vučić. 

O španskom parlamentu

Printscreen RTVPink
 

Vezano za inicijativu katalonskih separatista u Parlamentu Španije o glasanju o nezavisnosti Kosmeta, Vučić kaže da je odluka bila očekivana.

- Iskreno hvala našim španskim prijateljima. Pokazali su da su prijatelji međunarodnog prava. Samo hoću narodu da kažem da kao predsednik neću da menjam politiku Srbije. Ta politika je definisana interesima, potrebama i budućnošću Srbije. Neki kažu da je na istoku, neki da je na zapadu, ja ne želim da služimo bilo kome i želim da kažemo da ćemo da služimo svom narodu. Budućnost Srbije je u željama, potrebama njegnog naroda - istakao je Vučić i dodao: 

- Kao što svi znamo bolje od Stojkovića i Džajića šta je fudbal, tako svi znaju šta je bolje u politici od mene. Ali, pogledajte semafor. Kada je ikada Srbija bila na korak od investicionog rejtinga? Kada smo u Srbiji imali platu od preko 800, 900 evra, uz očekivanje da bude 1.400? Nismo nikada - rekao je predsednik. 

O ekonomiji

Govoreći o ekonomiji, Vučić je izneo lepe vesti.

- Mi ćemo pre kraja godine dobiti investicioni rejting. Kada smo mi to u Srbiji imali - dodao je on.

O EXPO 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Predsednik je rekao da je danas obišao radove na izgradnji EXPO 2027

- Obišao sam danas gradilište i pričao sam tamo s tim radnicima. Jednom sam rekao da je okej ta plata što ima. Suština je u tome što sam mu ja rekao da će svojim unicima moći da kaže da je učestvovao u stvaranju istorije - naveo je on. 

O sukobima u svetu

Printscreen RTVPink
 

Vučić je govorio i o sukobima u svetu.

- Ovo što sada radimo, to bukvalno jeste za istoriju. Za razliku od svih drugih, iako mi prijatelji državnici kažu da nisam dobro sagledao stvari, i biću najsrećniji na svetu ako je tako, ali kada poređate činjenice, kada razgovaram sa partnerima sa Zapada, i još me ubeđuju u to da ne mogu da izgube, ukoliko ne budu pobedili Putina, izgubiće dominaciju Zapada u narednih 100 godina. Tačka 2, Putin će da nastavi, po njihovom uverenju, da osvaja po Evropi. Tačka 3, sve elite su izgubljene ako Zapad bude poražen. Ja kažem, stvarno? Jeste li vi to poređali s druge strane? Nisu se stavili u Putinove cipele, šta se s njim dešava ako izgubi? Svakako ne bi ostao živ, porodica takođe, ali to po strani, mnogo su veći interesi. Ne bi Rusija postojala ako bi izgubili - kazao je Vučić.

On je dodao da je jasno da će doći i do većih problema.

- Biće mnogo veći i mnogo teži sukob nego danas i polako se tome približavamo. Moramo da se borimo da sačuvamo mir. Vodim se logikom gvozdenih determinizama - istakao je predsednik. 

O napadima na sina Danila 

Instagram buducnostsrbijeav
 

U vezi sa naslovnom stranom "Danasa", gde se napada sin predsednika Danilo Vučić zbog odlaska na EP, Vučić kaže: 

- Moj posao je da trpim njihove budalaštine, samo ih molim da izbace mog sina, on će biti moje dete i sa 25 i sa 35 godina. Uvek će biti moje dete. Kao što mojoj majci možete da kažete šta hoćete, ona se trudi da pokaže da podjednako voli oba svoja deteta, ja ih samo molim da napadaju mene. Naravno, oni će sada još više da napadaju moju decu. Bilo mi je simpatično kada je jedan političar izašao plačući, kaže, napadaju mu decu, moja deca ne vole da čuju da sam lopov - podsetio je Vučić.

O Vidovdanu

MUP Srbije
 

Predsednik je govorio i o predstojećem velikom prazniku - Vidovdanu.

- Za Vidovdan će premijer Vučević ići u Kruševac, a ja ću da nešto posetim bez kamere i da pokažem da u tome vidim budućnost i u radu, napretku, ekonomskom razvitku Srbije. Vidovdan je za nas poseban dan, i zbog svega što se na Vidovdan događalo, od Gazimestana do sarajevskog atentata koji je počinio junak Gavrilo Princip. Međutim, dešavale su se i tragične stvari, a jedna od njih je isporučivanje predsednika Srbije Slobodana Miloševića Haškom tribunalu. Tu sramotu Srbija neće još dugo godina moći da spere sa lica. Imamo pravo da služimo samo svom narodu i samo svojim građanima. Kad god mislite da će vas nagraditi zbog služenja tuđim interesima, setite se gde su završili oni koji su se ponašali tako - kazao je Vučić.

Vučić se dotakao i rezolucije o Jasenovcu za koju se pominje da postoji mogućnost da je donese Crna Gora.

- Ako je donesu, čestitamo im, ali ja ne očekujem da je donesu - rekao je on. 

O fudbalu 

AP Photo/Luca Bruno
 

Vučić je govorio i o neuspehu Srbije na Evropskom prvenstvu.

- Ne bavim se ja time i neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Draganu Stojkoviću i Draganu Džajiću, to su legende srpskog fudbala. Očekujem promene u fudbalu i rukometu. Očekujem ozbiljan razgovor zato što niko više u Srbiji neće da se zadovoljava 17. ili 21. mestom u Evropi ni u čemu. Neće Srbi da budu 17. ili 21. u Evropi u bilo čemu - zaključio je predsednik Srbije. 

Podsetimo, Vučić je juče bio u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu gde je učestvovao u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike