San Gruzije surovo prekinut! Španci pokazali svu moć u osmini finala Eura! (VIDEO)

30.06.2024

22:51

0

Autor: A. Š.

Večeras se igra četvrti meč osmine finala šampionata Evrope u Nemačkoj

San Gruzije surovo prekinut! Španci pokazali svu moć u osmini finala Eura! (VIDEO)
Niko Vilijams - Copyright Profimedia

Malo ko je pred početak Eura u Nemačkoj verovao da će jedva čekati utakmicu Gruzije. Ipak, posle svega što su prikazali u grupnoj fazi šampionata Gruzini su potpuno zasluženo postali apsolutni hit prvenstva Evrope, ali im je san večeras surovo prekinut.

U premijernom učešću na Euru Gruzija je uspela da se plasira u osminu finala, povela je protiv Španije, ali je na kraju doživela debakl - 4:1.

Crvena furija od starta je krenula da melje rivala. Od prvog minuta igrala se viktorija ispred gola Gruzije i kada su svi očekivali loptu u njihovoj mreži Španci su doživeli veliki šok. U 18. minutu je pukla kontra debitanta na Euru koja je završena autogolom Le Normana.

Taj momenat, međutim, nije ni za jotu promenio odnos snaga na terenu. Španija je još više krenula da juriša ka golu Gruzije, koja je sredinom prvog poluvremena imala dva izuzetno obećavajuća kontranapada, završena bez odlučujućeg poteza u kaznenom prostoru Furije.

Kazna je usledila odmah. Rodri je u 39. minutu dobio loptu na 17 metara, namestio se i onda milimetarski precizno pogodio malu mrežu gola Gruzije, koja u drugom poluvremenu nije mogla da izdrži silne juriše favorizovanog rivala, kojeg su do četvrtfinala odveli Fabijan Ruiz (51. minut), Niko Vilijams (75. minut) i Dani Olmo (83. minut).

BLOG UŽIVO

KRAJ! Španija je u četvrtfinalu Eura, pošto je savladala Gruziju 4:1!

90. minut - Igraće se tri minuta nadoknade vremena!

83. GOOOL! Strelac je Dani Olmo!

75. minut - GOOOL! Niko Vilijams! Jedan od retkih izleta Gruzijaca na polovinu rivala završen je kontrom koju je rutinski rešio brzonogi napadač Španije.

74. minut - Postigli su Španci i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao Jamal.

68. minut - Tek što je ušao u igru Citaišvili je mogao da se proslavi. Utrčao je u kazneni prostor potpuno usamljen po levoj strani, šutirao je sa 10-ak metara u bliži ugao, ali je lopta samo očešala spoljni deo mreže.

66. minut - Menjaju i Španci. Kukurelja i Alvaro Morata su završili meč Grimaldo i Ojarazabal su na terenu.

AP Photo
 

64. minut - Dvostruka promena kod Gruzije. Izašli su Ločošvili i Čakvetadze, a ušli Davitašvili i Citaišvili.

60. minut - Ništa se nije promenilo na terenu ni posle preokreta Španaca. I dalje se igra odvija na 30-ak metara od gola Gruzije. Španci žele što pre da se osiguraju za miran finiš.

52. minut - Olmo je zamenio Pedrija.

51. minut - GOOOL! Vodi Španija! Fabijan Ruiz je strelac! Prethodno je snažno Jamal šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Gruzije uspeo da odbrani. U nastavku akcije lopta je ponovo došla do mladog fudbalera Barselone, čiji je idelan centaršut Ruiz glavom pretvorio u gol za vođstvo.

48. minut - Šta je pokušao Kvarachelija! Video je da je golman Španije van kaznenog prostora, šutirao je sa pola terena ali je lopta prošla malo pored stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Pored jedne prinudne promene u ekipi Gruzije posle gola Španije, drugih izmena u sastavima nije bilo u odnosu na početak meča.

45. minut - Posle dva minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Španija - Gruzija 1:1!

AP Photo
 

44. minut - Prvi žuti karton na meču dobija Morata.

41. minut - Prinudna izmena kod Gruzina, Kiteišvili je zbog povrede završio meč, na terenu je Altunašvili.

39. minut - GOOOL! Rodri je izjednačio! Isplatila se Špancima totalna ofanziva. Vezista Mančester sitija je dobio loptu na 17 metara, namestio se i pogodio malu mrežu gola Gruzije.

35. minut - Probao je Kukurelja sa 20-ak metara, lopta je, posle žabice, išla u okvir gola ali je Mamardašvili uspeo da sačuva mrežu. 

32. minut - Neće Špancima biti nimalo lako u nastavku meča. Svim silama napadaju ka izjednačenju, izašli su gotovo svi baš visoko ka polovini rivala, koji iz kontre i te kako može da ih ugrozi.

AP Photo
 

27. minut - Probao je Pedri sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

24. minut - Ništa se na terenu nije promenilo posle gola Gruzije. Španci "kampuju" ispred i oko kaznenog prostora rivala, ali zasad ne uspevaju da pronađu put do mreže.

18. minut - GOOOL! Vodi Gruzija! Kakav šok za Špance - 17 minuta se igrala viktorija pred golom Gruzina, a onda je pukla kontra, po desnoj strani je ostao potpuno usamljen Kakabadze posle čijeg centaršuta je loptu u svoj gol ubacio Le Norman.

8. minut - Potpuna dominacija Španaca na otvaranju meča, već su imali Španci nekoliko pokušaja, ali bez veće opasnosti po Gruziju.

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI

ŠPANIJA: Simon – Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja – Pedri, Rodri, Ruis – Jamal, Morata, Vilijams. 

GRUZIJA: Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesijani, Kašija, Dvali, Ločošvili – Čakvetadze, Kiteišvili, Kočorašvili – Mikautadze, Kvarachelija.

- Engezi su bili prežaljeni, ali su se posle produžetaka plasirali u četvrtfinale Eura savladavši Slovačku.

- Podsetimo, prvog dana nokaut faze takmičenja mesto u četvrtfinalu obezbedili su Nemačka i Švajcarska.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike