U druženju s građanima obeležen Dan MUP-a i Dan policije u Novom Sadu

24.06.2024

18:43

0

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Goran Radonjić rekao je da će Policijska uprava u Novom Sadu uvek štititi bezbednost svoje zajednice

U druženju s građanima obeležen Dan MUP-a i Dan policije u Novom Sadu
Copyright TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC

U Novom Sadu danas je obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dana policije u organizaciji Policijske uprave u Novom Sadu, a građani Novog Sada imali su priliku da se upoznaju sa radom pripadnika policije različitih nadležnosti.

Obeležavanju Dana MUP-a i Dana policije prisustovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, a pored pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, u programu su učestvovali i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, kao i pripadnici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović“ iz Sremske Kamenice.

TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC
 

 

"Danas na platou SPENS-a imamo priliku da razgovaramo sa našim čuvarima reda i mira, da uzmemo promotivni materijal o njihovom radu, vidimo službena vozila, upoznamo se sa pripadnicima žandarmerije, vatrogascima, saobraćajcima, da vidimo službene pse koji su takođe ovde s nama", rekao je gradonačelnik Đurić. On je istakao da će Grad Novi Sad uvek biti uz pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC
 

 

"Trudićemo se i dalje, kao lokalna samouprava, da maksimalno doprinosimo iz delokruga svoje nadležnosti. Nastavićemo da podržavamo rad pripadnika MUP-a, bilo kroz novčana davanja, odnosno putem nagrada Grada za istaknute policajce i vatrogasce koje dodeljujemo od 2013. godine, do ulaganja u opremu za rad službi i u obnovu objekata za policiju i vatrogasce", rekao je Đurić poželevši pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da nastave ponosno i časno da nose svoju uniformu i da se hrabro suočavaju sa svim profesionalnim izazovima.

TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC
 

 

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Goran Radonjić rekao je da će Policijska uprava u Novom Sadu uvek štititi bezbednost svoje zajednice.

"Ovaj dan je prilika da predstavimo naše rezultate u proteklih godinu dana. Ponosan sam na činjenicu da su pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu, u ovom periodu, zaplenili više od četiri stotine različitih narkotika, rasvetlili najteža krivična dela, ali i da podsetim da su, u svakoj prilici, bili tu da pomognu građanima, kao što su to činili posle vremenskih nepogoda koje su nas zadesile prošle godine. Sve ovo je rezultat svakodnevnog rada i truda naših policijskih službenika koji, štiteći bezbednost i živote naših građana, neretko rizikuju i sopstvene živote", rekao je Radonjić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike