Svečani defile konjanika i orkestra policije u centru Beogradu: Proslava Dana policije, najviše se obradovali mališani (FOTO)

22.06.2024

20:10

0

U tradicionalnom defileu učestvovali su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, saobraćajna policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice

Svečani defile konjanika i orkestra policije u centru Beogradu: Proslava Dana policije, najviše se obradovali mališani (FOTO)
Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Tanjug/OMK MUP Republike Srbije
 

Policijski orkestar je izvodio marševe Kraljeva garda, Marš na Drinu, Beograd, San angelo, Aleksandar, Marš Jakovu Nenadoviću, a posebnu pažnju najmlađih izmamili su konjanici, saopštio je MUP.

Tanjug/OMK MUP Republike Srbije
 

U tradicionalnom defileu učestvovali su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, saobraćajna policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike