Oglasio se Dačić nakon iskliznuća cisterne kod Bora: Nema opasnosti po ljude i životnu sredinu

22.06.2024

21:36

0

Kompozicija je u svom sastavu imala 18 vagon cisterni

Oglasio se Dačić nakon iskliznuća cisterne kod Bora: Nema opasnosti po ljude i životnu sredinu
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ekipa Sektora za vanredne situacije utvrdila da nema opasnosti po ljude i životnu sredinu nakon što je jedan vagon teretne kompozicije voza, koji je prevozio sumpornu kiselinu, iskliznuo sa šina.

"Prilikom iskliznuća sa šina jednog vagona teretne kompozicije voza, koji je prevozio sumpornu kiselinu prema Prahovu, u blizini mesta Zagrađe kod Bora, ekipa Sektora za vanredne situacije je putem detektora utvrdila da nema registrovanih gasova opasne materije, odnosno sumporne kiseline, tako da nema opasnosti po ljude i životnu sredinu", rekao je Dačić, saopštio je MUP.

Između Borske Slatine i Zagrađa, danas u 17.02 došlo je do iskliznuća jedne vagon cisterne sa oba obrtna postolja, tovarene sumpornom kiselinom, pri čemu nema curenja, ni opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu.

Kompozicija je u svom sastavu imala 18 vagon cisterni u vlasništvu kompanije Eliksr Šabac i saobraćala je iz Bor teretne za Prahovo, saopštilo je ranije preduzeće "Srbija Kargo".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike