Dačić: Policija temelj društva, građani treba da je osećaju svojom

23.06.2024

09:34

0

Ona donosi prednost u pobedi dobra nad zlom, istakao je ministar

Dačić: Policija temelj društva, građani treba da je osećaju svojom
Copyright MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom Dana policije i slave MUP-a da je policija tu da čuva red, mir i bezbednost građana i da narod treba da je oseća svojom. Dačić je istakao je da je policija temelj društva i ono što donosi prednost u pobedi dobra nad zlom.

- Zato je važno da policija bude osposobljena i opremljena i u tom pogledu mogu da kažem da smo postigli značajne rezultate kada je reč o opremanju - rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, MUP-u je potrebno više polaznika policijskog obrazovanja, više policajaca, potrebna joj je veća podrška građana jer "policija i radi ono što je u interesu građana – održava red i mir, bori se protiv kriminala, brine o bezbednosti saobraćaja, granicama, a tu su i vatrogasci-spasioci". Dačić je pozvao sve građane da danas sa pripadnicima MUP obeleže Dan policije i slavu MUP-a, Duhove. Istakao je da su se tradicionalno sposobnosti posebnih jedinica policije prikazivale na Makišu, zbog čega je on doneo odluku da se tamo svečanost i vrati.

- Prikaz sposobnosti policijskih jedinica je i porodični događaj. Pozivamo ljude da dođu s decom da vide šta imamo od tehnike, ljudstva, uniformi, s ciljem da policiju približimo građanima - rekao je Dačić. Prema njegovim rečima zbog toga je važno da ovakvih skupova bude što više, da ljudi policiju osećaju svojom i da se osećaju sigurno.

Dačić je najavio da će sagledati da li su i koji su sektori policije u prethodnom periodu bili zapostavljeni i šta može unutar samog MUP da se učini kako bi svi bili ravnomerno zastupljeni u povećanju plata i poboljšanju standarda.

On je rekao da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za funkciju direktora policije koga će na predlog ministra izabrati vlada Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike