Proslava rođendana za pse u pansionu: Tu su kapice, torta, muzika i baloni i zabava je zagarantovana (FOTO)

27.05.2024

07:31

0

Autor: I.K.

U pansionu su isključivo vlasnički psi, koji su prošli kompletan medicinski tretman

Proslava rođendana za pse u pansionu: Tu su kapice, torta, muzika i baloni i zabava je zagarantovana (FOTO)
Copyright Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije

U svetu su odavno popularni, kod nas se poneko odvaži na taj korak. Pansion za pse u Kragujevcu Paradiso pet uveo je to kao redovnu ponudu za sve koji žele da svom četvoronožnom ljubimcu proslave rođendan onako kako dolikuje.

Kako za 24sedam navodi vlasnica pansiona Jelena Krstić na ovu ideju je došla zajedno sa prijateljicom koja pravi slatkiše za pse, pa su prvi rođendan organizovale upravo za njenog psa.

Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije
 

 

- Pošto u pansionu uvek ima pasa, tu je i potrebno društvo i zabava je zagarantovana. Ukrasimo dvorište, napravimo im i kapice, tu su kolači, mafini, tortice, žele bombone, sve jestivo za pse i oni se slatko izigraju. Ponekad vlasnici dovedu još nekog drugara od svog ljubimca. Naduvamo im balone, pa ih oni buše, bude baš veselo i prava zabava, navodi Jelena za 24sedam.

Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije
 

 

Ističe tu bude vlasnik psa, ona kao vlasnik pansiona i ne praktikuje se da bude više ljudi, da se psi ne bi uznemirili. U njenom pansionu su isključivo vlasnički psi, koji su prošli kompletan medicinski tretman. 

-Pansion je otvorenog tipa, dakle psi nisu u boksovima. Oni su ceo dan u dvorištu, a spavaju u posebnoj kući koja je klimatizovana, odnosno zimi ima grejanje. Da bi pas ušao u pansion, kada na primer vlasnici putuju na more ili iz nekog drugog razloga moraju da ga ostave na par dana, mora da bude vakcinisan, čipovan, očišćen od spoljnih i unutrašnjih parazita. Već pet godina uspešno vodimo ovaj pansion. Skoro do pred porođaj sam brinula o njima, pa sada već i moj sin, koji ima 18 meseci trči sa njima po dvorištu, navodi Jelena.

Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije
 

 

 

Ističe da je pansion uredno registrovan, te da u njega prima isključivo pse koji su socijalizovani, pored medicinskih uslova koje moraju da ispune.

- Ujutru rano je prijem novih ili otpuštanje pasa, posle čega se psi puštaju u dvorište, istrčavaju, pa onda ide doručak. Posle se igraju, a u najtoplijem delu dana ih uvodimo u kuću, pa popodne ponovo izlaze u dvorište. Leti im namestimo i bazen i neke sprave da se provlače, da im ne bude dosadno. Posle večere se ide na spavanje i ne čuju se, spavaju što se kaže kao bebe, jer se izmore ceo dan, navodi Jelena za 24sedam.

Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije
 

 

Dodaje da još nije imala psa koji ne voli tu da bude, a vlasnici možda prvi put samo kada ostavljaju psa u pansionu brinu, posle, kaže kroz šalu, ni ne zovu da provere kako je pas i šta radi dok je kod nas.

-Vole psi svoje vlasnike, ali obično ih vijamo po dvorištu da idu kući. Ima nekih koji kada čuju kola da vlasnik dolazi oni mu se obraduju, istrče, a ima onih koji kada ih vlasnici dovoze, čim se otvore vrata kola utrče u dvorište, navodi vlasnica pansiona.

Paradiso PET/Jelena Krstić ustupljene fotografije
 

 

Savet vlasnicima koji prvi put treba da ostave psa tokom odmora na primer, jeste da se prvo raspitaju o pansionu.

-Kod nas je pansion otvorenog tipa i zato psi moraju biti strogo socijalizovani. Postoje i pansioni gde se drže nešto agresivniji psi, to su obično boksovi i tu nema mešanja pasa tokom dana, poručuje Jelena.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike