Ministar zdravlja nema dilemu: Zadaci su jasni, nema propadanja, za sve najsavremenije lečenje (FOTO)

11.05.2024

13:10

0

Autor: 24sedam

Zlatibor Lončar izneo svoja očekivanja rukovodiocima zdravstvenih ustanova

Ministar zdravlja nema dilemu: Zadaci su jasni, nema propadanja, za sve najsavremenije lečenje (FOTO)
Copyright TANJUG/ Ministarstvo zdravlja/ Aleksandar Angelovski

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji i tom prilikom istakao da očekuje značajno veći nivo posvećenosti, profesionalizma i posebno unapređen odnos prema pacijentima.

- Naši zadaci za naredni period su jasni - državno zdravstvo ne sme da tavori i propada, jer moramo svakom građaninu da omogućimo lečenje najsavremenijim aparatima i opremom koju smo nabavljali do 2022.godine - rekao je Lončar.

TANJUG/ Ministarstvo zdravlja/ Aleksandar Angelovski
Na sastanku sa ministrom rukovodioci svih zdravstvenih ustanova

 

Zatim, kako je dodao, zdravstvo ne sme biti teret države, a pacijenti moraju biti u središtu pažnje naših lekara i sestara, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Pacijenti ne smeju da osećaju nikakvu neprijatnost u zdravstvenim ustanovama, to neću da tolerišem. Očekujem da koliko od ponedeljka vi lično obavite vizite, po svim odeljenjima vaših bolnica, da razgovarate sa pacijentima, da vidite kakvi su njihovi utisci o vašim bolnicama, domovima zdravlja, da razgovarate sa zaposlenima, svojim kolegama, i da stvari značajno unapredite. Maksimalnu posvećenost, odgovornost i profesionalnost tražim od vas kao direktno odgovornih za stanje u vašim ustanovama - istakao je Lončar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike