Kako izgleda formular uz pomoć koga ćete dobiti 20.000 dinara: Grad traži jedan "sporan" podatak uz prijavu za udžbenike

24.04.2024

18:10

0

Autor: M. Vu.

Formulari za prijavu su već podeljeni roditeljima u beogradskim školama

Kako izgleda formular uz pomoć koga ćete dobiti 20.000 dinara: Grad traži jedan "sporan" podatak uz prijavu za udžbenike
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Grad Beograd je pokrenuo program pomoći roditeljima osnovaca i srednjoškolaca, omogućavajući im da se prijave za jednokratnu isplatu od 20.000 dinara. Ova finansijska podrška je namenjena podršci porodicama u obrazovanju njihove dece i trebalo bi da bude isplaćena u septembru.

Formulari za prijavu su već podeljeni roditeljima u beogradskim školama, a pred vama je jedan od njih.

24sedam
 

 

Roditelji treba da popune obrazac, u kojem je neophodno upisati broj tekućeg računa. Dodatno, uz obrazac je potrebno dostaviti fotokopiju prednje strane platne kartice.

Fotokopija kartice se, naime, zahteva iako će roditelji u samom formularu upisati broj tekućeg računa za uplatu 20.000 dinara na ime takozvane đačke pomoći za kupovinu udžbenika za narednu školsku godinu.

24sedam
 

Pošto se na društvenim mrežama povela rasprava, da li Grad sme da traži ovaj dokument, iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda stiglo je pojašnjenje u kojem se navodi da „ako roditelj ne želi da priloži kopiranu prednju stranicu kartice – da dostavi potvrdu iz banke na kojoj se jasno vidi ime vlasnika i broj tekućeg računa“.

„Ili, neka prekrije broj kartice, pa tako kopira“, poručili su iz sekretarijata.

Prijava je počela od ponedeljka, 22.aprila u svim osnovim i srednjim školama, gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

- Prijava će trajati do kraja leta, mada očekujemo da će se svi prijaviti do kraja školske godine. Sam novac će biti uplaćen u toku septembra meseca. Očekujemo da će to biti prva polovina septembra“. - rekao je Šapić, ističući da govori o „preko 30 miliona evra dodatne pomoći“.

Najskuplji komplet udžbenika je oko 16.000, 17.000 dinara dok je najjeftiniji – za niže razrede osnovnih škola – oko 11.500 dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike