Umesto udžbenika roditeljima 20.000 dinara po detetu! Šapić saopštio novu odluku

16.04.2024

11:24 >> 11:35

0

Nastavlja se i akcija podele besplatnih kartica za beogradske bazene

Umesto udžbenika roditeljima 20.000 dinara po detetu! Šapić saopštio novu odluku
Copyright 24sedam

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će ove godine, umesto kompleta udžbenika, roditelji u septembru dobiti 20.000 dinara po svakom osnovcu i srednjoškolcu.

Prijava počinje od ponedeljka, 22.aprila u svim osnovim i srednjim školama, gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

Nastavlja se i akcija podele besplatnih kartica za beogradske bazene. Takođe, od ponedeljka kreće prijava po opštinama, kao i prošle godine. Beograđani mogu da izvade karticu u bilo kojoj gradskoj opštini, nezavisno od toga u kom delu grada žive.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

I Ministarstvo prosvete će i ove godine obezbediti za određene kategorije učenika besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta koje su škole izabrale za narednu školsku godinu. 

Prijave traju do 20. aprila, a od ove godine Ministarstvo prosvete proširilo je kategorije učenika osnovnih škola koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike