Bravo, deco, ponosu naše zemlje: Četiri medalje za četiri učenice iz Srbije na Evropskoj matematičkoj olimpijadi

16.04.2024

17:01

0

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete

Bravo, deco, ponosu naše zemlje: Četiri medalje za četiri učenice iz Srbije na Evropskoj matematičkoj olimpijadi
Copyright Društvo matematičara Srbije

Sve četiri učenice iz Srbije koje su predstavljale našu zemlju na 13. evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Gruziji osvojile su po medalju, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Na takmičenju European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO, koje se održava od 11. do 17. aprila, učenica 8. razreda beogradske Osnovne škole "Vuk Karadžić" Nina Šušić osvojila je srebrnu medalju.

Po bronzanu medalju osvojile su Ana Ilić i Neda Živanović, učenice trećeg razreda gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, kao i Anja Tešević, učenica 1. razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ekipu Srbije vodili su: prof. dr Miloš Stojaković (Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu) i Danica Zečević (Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu). 

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike