Vreme u Srbiji za 1. maj i Uskrs: RHMZ objavio mesečnu prognozu

15.04.2024

14:47

0

Autor: I.K.

RHMZ je za sutra najavio promenu vremena

Vreme u Srbiji za 1. maj i Uskrs: RHMZ objavio mesečnu prognozu
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod objavio je mesečnu prognozu koja obuhvata vremenske prilike tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika.

Kako se navodi, u periodu od 29. aprila do 5. maja temperatura u celoj Srbiji biće iznad višegodišnjeg proseka. Minimalne temperatura kretaće se u rasponu od 9 do 14 stepeni, iznad 1.000 metara nadmorske visine nešto hladnije, od 2 do 8 stepeni. Maksimalne dnevne temperature biće od 22 do 25 stepeni, a na planinama od 9 do 19. Padavine će takođe, u celoj Srbiji biti u granicama višegodišnjeg proseka. 

Sudeći prema grafikonima, u Beogradu će baš 30. aprila i za 1. maj biti moguća kiša praćena grmljavinom, a temperatura neće prelaziti 20. podeljak. Za Uskrs ne bi trebalo da bude padavina, ali će se temperatura kretati malo više od 20 stepeni.

 

RHMZ je za sutra najavio promenu vremena.

U utorak se očekuje vetrovito, na krajnjem severozapadu Srbije i osetno svežije, od sredine dana uz povećanje oblačnosti mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar. Pre podne na severozapadu zemlјe, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, a u zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura kretaće se od 21 stepen na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije, uveče i noću u svim predelima u osetnom padu.

U sredu sledi znatan pad temperature, moguć i sneg.

Biće oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature ispod proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, sa čestom pojavom kiše i lokalnih plјuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike