Uočena nepoznata letelica iznad Valjeva! Vojska Srbije digla „migove“

30.03.2024

14:50

1

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29

Uočena nepoznata letelica iznad Valjeva! Vojska Srbije digla „migove“
Mig -29 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su danas, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.


Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora, dodaje se u saopštenju.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike