Svi nestrpljivo čekamo da čujemo tvoj glas, volimo te puno i želimo da se vratiš: Poruke nestaloj deci za kojom Srbija još traga kidaju srce

30.03.2024

08:12

0

Autor: R.M.

Građani se još uvek sećaju nestalih devojaka za kojima se već godinama traga

Svi nestrpljivo čekamo da čujemo tvoj glas, volimo te puno i želimo da se vratiš: Poruke nestaloj deci za kojom Srbija još traga kidaju srce
Copyright Printscreen/Nestali.rs

Slučaj nestale devojčice Danke Ilić podsetio je još jednom na tri druge nestale devojke za kojima se već godinama traga

Njihovi nestanci su i danas misterije, a u međuvremenu su se pojavljivale razne teorije šta se desilo sa njima. 

Nažalost, roditelji nekih od njih dobijali su mnoge netačne informacije koje su im ulivale lažnu nadu, ali su bili izloženi i stravičnim pričama pa čak i napadima da su sami krivi za nestanak.

Srećom, mnogo je više onih ljudi koji saosećaju sa njima i nadaju se da će se ove tri devojke pojaviti i da će pasti kamen sa srca njihovih najmilijih.

Eleonora Arežina

Jedna od njih Eleonora Arežina, rođena 9. juna 2010. godine u Beču, a nestala je 2017. godine. Na sajtu "Nestali Srbija" piše da je nakon toga viđena u Beču u društvu nepoznate osobe.

Opisuje se da ima svetlo smeđu kosu i zelene oči.

U medijima se spekulisalo da je devojčicu odveo otac nakon što je sud u Subotici majci Miroslavi dodelio starateljstvo. One su navodno trpele porodično nasilje a Miroslava je ćerku poslednji put videla te godine, 20. novembra, u Francuskoj školi u Beču.

Printscreen/Nestali.rs
Eleonora Arežina

Barbara Vitez

Druga devojčica koja se često pominje u medijima je Barbara Vitez, rođena 13. avgusta 2001. godine u Senti.

Nestala je 25. novembra 2017. godine a ima svetlo smeđu kosu, smeđe oči i visoka je 157 centimetara. 

Dvojica njenih drugova, koji su se vraćali sa njom sa rođendana, tvrdili su da je kobne večeri pala sa mosta u Tisu dok su roditelji uvereni da to nije moguće jer se plašila visine. Njen otac Endre tvrdio je da je poslednji put viđena 25. novembra 2016. u senćanskoj prodavnici, kada su je snimile kamere u večernjim časovima. Iako su srpski i mađarski policajci više puta pretraživali Tisu, telo nije nađeno a porodica je veruje da je oteta.

24sedam/Privatna arhiva
Barbara Vitez

Biljana Đorić

Treća devojka Biljana Đorić, rođena je 19. novembra 1996. godine u Prištini a nestala u Kraljevu, 2. decembra 2015. godine.

U opisu piše da ima smeđu kosu, smeđe oči, visoka je 175 centimetara i ima oko 60 kilograma. 

Tada devetnaestogodišnja Biljana Đorić je poslednji put viđena oko ponoći, kod bivše kafane „Zadužbina“ u centru Kraljeva. Vraćala se sa fakulteta, obavestila je majku o ispitima i rekla da kreće na voz. Kada je stigla u Kraljevo otišla je na trafiku, ostavila svoj mobilni telefon i pasoš na pultu kioska uz reči „neko će doći po ovo“, ušla u taksi iz kojeg je, posle kraće vožnje, samo nekoliko minuta kasnije izašla u Karađorđevoj ulici. Tu joj se gubi svaki trag.

Printscreen/Nestali.rs
Biljana Đorić

 

Poruke pune emocija

Da ove tri devojke nisu zaboravljene govori i to što im još uvek stižu mnogobrojne poruke na sajtu "Nestali Srbija".

- Setim te se Anđele dragi.. i često se pomolim da dođeš kući. Gde god da si, budi jaka i nek ti Bog pokaže put ka kući - piše u jednoj poruci nestaloj Eleonori

- Nora imala sam zadovoljstvo da te upoznam. Mila i draga devojčice želim da te ponovo vidim! - poručila je jedna Julija.

- Srce lepo, osmeha umilnog! Nadam se da si dobro! Šaljem svu snagu, misli, energiju, molitve da se što pre vratiš svojoj mami u naručje! Snovi se ostvaruju! Život čini čuda! - napisala je Jovana.

Srceparajuće poruke šalju i Barbari Vitez u kojima, takođe, žele da se vrati svojoj kući i porodici.

- Nadam se da ćeš moći da pročitaš poruku. Nadam se da si dobro. Nadam se da dišemo isti vazduh. Nadam se da gledamo isto sunce. Nadam se da si dobro - poručila je jedna Jelena.

- Nisi zaboravljena i nikada nećeš biti, za tebe imam jednu poruku a to je: budi jaka. Jer ja duboko verujem da si jača od svog ovog zla koje svetom hara, budi jaka anđele lepi mislimo na tebe - jedna je od poruka.

- Svi te čekamo, nadam se da si dobro! Nisi zaboravljena!!! - poručila joj je Teodora.

I Biljani Đorić poslato je mnogo poruka a jedna od najemotivnijih je od njene majke Vesne iz 2020. godine.

- Biljo, 4 godine živimo a nismo živi bez tebe. Mnogo nam nedostaješ. Brinem da li si gladna, žedna da li te neko maltretira. Pomisli kako se osećaju Mira, Goga, Boki, koji me svakoga dana pita kada ćeš doći. Javi se gde god da si, nađi način, prelomi strah, samo da znamo da si živa i zdrava i poštovaćemo svaku tvoju odluku. Znaš da te mnogo volimo i mnogo nam nedostaješ. Znaj da svakoga dana željno čekamo da se javiš. Sigurna sam da me ovog puta nećeš izneveriti. Ljubi te puno mama Vesna - piše u jednoj od mnogobrojnih poruka koje je devojčina majka ostavila.

Jedan Igor napisao je sledeće: 

- Nedostaješ tvojim najmilijima, žive za dan kada ćeš se pojaviti. Nadam se da znaš koliko si im potrebna i koliko žele da te vide.

Sem Biljanine majke, srceparajuću poruku ostavio je i njen otac.

- Svi nestrpljivo čekamo da čujemo tvoj glas. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti bilo kakav trag da si dobro. Volimo te svi puno, i očekujemo tvoj povratak. Voli te tata - glasi ova tužna poruka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike