O ovome je policija ispitivala roditelje male Danke: Igor Jurić za 24sedam objasnio koje su informacije tražene od Ivane i Miloša

28.03.2024

17:05

0

Autor: R.M.

Jurić kaže da nakon nestanka dece najpre budu saslušani roditelji jer najbolje poznaju okolnosti

O ovome je policija ispitivala roditelje male Danke: Igor Jurić za 24sedam objasnio koje su informacije tražene od Ivane i Miloša
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić 24sedam/Katarina Mihajlović Facebook

Istraga o nestanku devojčice Danke Ilić (2) ušla je u novu fazu u kojoj je, između ostalog, pažnja okrenuta ka njenim roditeljima.

Naime, roditelji Miloš i Ivana Ilić su juče saslušani, a nakon toga su, nezvanično, razdvojeni i poslati u svoje roditeljske kuće da prenoće da bi opet bili saslušani, ali ujutru.

Posle novog saslušanja, usledilo je čišćenje dvorišta i pomoćnih objekata u staroj kući u Banjskom Polju gde je, navodno, poslednji put viđena devojčica.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) Igor Jurić i sam je bio ispitivan kao roditelj prilikom nestanka njegove ćerke Tijane, a za 24sedam je rekao da su roditelji prve osobe koje budu ispitane kod nestanka dece.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Roditelji su najbliži detetu i najbliže osobe koje žive sa njim. U skladu sa tim najviše poznaju sve okolnosti i ponašanje deteta, odnosno odnose u porodici. Tako da su roditelji prvi sa kojima treba da se razgovara i tu nema ništa čudno. Kod svakog slučaja nestalog deteta prvi ljudi sa kojima se razgovara su oni koji brinu o njemu, pa je sasvim logično da se i sa roditeljima prvo priča - kaže on.

Šta je zanimalo policiju?

Jurić je objasnio šta su mogla biti interesovanja policije kada se radi o roditeljima devojčice Danke.

- U slučaju ovog deteta mogu da pitaju da li je bilo nekih trećih lica u blizini deteta. Da li je neko dolazio i družio se sa njima, pa je ta treća osoba bila bliska i samom detetu? Da li je odnos, sa babom i dedom bio dobar? Da li postoji mogućnost da neko u samoj porodici ima neki oblike narušenog mentalnog zdravlja ili nešto slično da bi možda imao mogućnost namere da nešto tako uradi? Dakle, u zavisnosti od same porodice, kako živi, gde živi i ko je u blizini deteta, takva mogu biti i pitanja koja se postavljaju roditeljima - kaže naš sagovornik.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Jurić objašnjava da je svaki slučaj poseban u odnosu na to kako žive određene porodice.

- Životne okolnosti su drugačije od jednih do drugih i ja sada ne mogu uopšte ni da tumačim ni da razmišljam šta je bilo pitanje ovoj porodici. Ali sam vam rekao šta bi mogla biti neka od pitanja - dodao je on.

S obzirom na to da je policija prekinula pretragu terena na kome je nestala devojčica, Jurić kaže da ne treba isključiti ni to da je dete oteto.

- Moguće je da je dete žrtva otmice i to se ne isključuje kao mogućnost. Rekao sam u nekoliko navrata da ako je otmica u pitanju verovatno će neko tražiti otkup ili nešto drugo, a samim tim je to znak da je dete živo. Nakon svega to bi bio dobar epilog čitave priče jer onda imamo šansu da ga spasimo. Nije ništa isključeno, ali će to sada pokazati taj operativni rad nakon razgovora sa ljudima koji su bili bliski detetu - rekao je Jurić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike