Zima se ne predaje: Stižu zahlađenje i kiša - na planinama moguć sneg!

24.03.2024

06:35

0

Autor: 24sedam

Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 9 na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije

Zima se ne predaje: Stižu zahlađenje i kiša - na planinama moguć sneg!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije, u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni vetar. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg i doći će do kratkotrajnog stvaranja, odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 9 na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu se očekuje oblačno i osetno hladnije s kišom. Kasnije po podne doći će do prestanka padavina, a uveče i noću do delimičnog razvedravanja. Vetar umeren severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na zapadni.

Jutarnja temperatura oko 10, zatim u padu i sredinom dana biće oko 8, a uveče oko 5 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveće i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Po podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike