Uživali smo u toplom vremenu, ali sledi pogoršanje vremena! Večeras stižu pljuskovi i pad temperature!

23.03.2024

18:14

0

Autor: M.M.

Upaljeni su i meteoalarmi, u nekim delovima Srbije zbog čak 3 pojave, među kojima je i sneg

Uživali smo u toplom vremenu, ali sledi pogoršanje vremena! Večeras stižu pljuskovi i pad temperature!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Veoma toplo vreme, sa temperaturama do čak 24 stepena Celzijusovih obeležilo je ovu subotu.

Međutim, već večeras nam stižu prve padavine, sutra i drastičan pad temperature, u većini gradova maksimalna temperatura biće tek 10 stepeni!

Upaljeni su i meteoalarmi, u nekim delovima Srbije zbog čak 3 pojave, među kojima je i sneg!

Kako se navodi na sajtu navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u najnovijoj vremenskoj prognozi za narednih pet dana, sve do kraja marta treba biti spreman na temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

Već večeras očekuju se prve padavine

Danas je u celoj Srbiji bilo pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od do čak 24 stepena koliko je izmereno danas u 15 časova u tri najtoplija grada u Srbiji danas - Banatskim Karlovcima, Lozici i Smederevskoj Palanci.

U Beogradu je izmereno maksimalnih 23 stepena, koliko i u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. U ostalim gradovima takođe je bilo preko 20 stepeni.

Ali, kako najavljuju meteorolozi, večeras i tokom noći na severu i zapadu Srbije očekuje se pojačanje oblačnosti i prve padavine.

Foto:RHMZ
 

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

jte osetno zahlađenje. Naoblačenje s kišom i plјuskovima sa severa i zapada Srbije širiće se ka ostalim krajevima, a više padavina će biti posle podne i uveče u zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji - prosečno od 10 do 20 mm, lokalno i više.

Uveče i u toku noći u brdsko-planinskim predelima prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Duvaće pojačan severozapadni vetar, a najviša temperatura biće od 9 stepeni na zapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugoistoku Srbije.

Upaljen žuti meteoalarm u većem delu zemlje

Za celu Srbiju, osim za Vojvodinu, u nedelju je na snazi žuti meteoalarm najviše zbog padavina i to u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji. Na Kosovu i Metohiji meteoalarm je zbog još i zbog grmljavine, a u Jugozapadno Srbiji zbog tri vremenske pojave - kiše, grmljavine, ali i snega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike