Završen izveštaj o akušerskom nasilju u Sremskoj Mitrovici: Dokument predat tužilaštvu, sadržaj tajna zbog istrage

21.03.2024

10:34

0

Autor: R.M.

U Ministarstvu zdravlja kažu da ne mogu saopštavati informacije sadržane u Izveštaju zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka

Završen izveštaj o akušerskom nasilju u Sremskoj Mitrovici: Dokument predat tužilaštvu, sadržaj tajna zbog istrage
Copyright Tanjug/Video/Facebook/Marica Mihajlovic

Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a koja je ispitivala smrt bebe Marice Mihajlović, završila je izveštaj o čitavom slučaju.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je izveštaj dostavilo višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

- Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Кomisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji M. M. Imenovana Кomisija je 4. marta 2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 06.03.2024. godine dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka - saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se dodaje da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M.M, zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M.M.

S obzirom da je proširena istraga, u ministarstvu su naglasili da ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Кomisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike