Podigla se javnost zbog ozloglašenog ginekologa iz Sremske Mitrovice! Poznati besni: Ubico, sram te bilo!

19.01.2024

15:47

2

Internet gori zbog slučaja preminule bebe i akušerskog nasilja

Podigla se javnost zbog ozloglašenog ginekologa iz Sremske Mitrovice! Poznati besni: Ubico, sram te bilo!
ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Fotografija ozloglašenog ginekologa M. M. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici koga je porodilja Marica Mihajlović optužila da je nad njom vršio nasilje tokom porođaja, a beba kasnije preminula, bila je najšerovanija na društvenim mrežama u poslednjih 24 sata.

U čitav slučaj, pre svega zbog smrti novorođenčeta, ali i akušerskog nasilja, uključilo se i Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici koje češlja predmet.

- Policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere, radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj - saopštili su iz Tužilaštva.

Facebook/Marica Mihajlovic
Preminula beba iz Sremske Mitrovice

Javnost se definitivno uznemirila zbog priče majke sa tragičnim krajem iz porođajne sale, pa su i   poznate ličnosti apelovale da buduće majke ukažu na vreme ako naiđu na sličan problem. Za to vreme, bavili su se novonastalom situacijom i doktorom koji radi i privatno u Rumi, te ga nazivali i ubicom.

Putem društvenih mreža javnosti su se obratile glumice, pevačice, manekenke, voditeljke, sportisti, pa i rijaliti učesnici... Na priču o preminuloj bebi i jezivim tvrdnjama njenih roditelja zanemela je Anđelka Stević Žugić, Marina Ćosić, Nina Janković, Anđela Jovanović, Indira Aradinović, Seka Aleksić, Ana Sević, Sloba Radanović i njegova supruga Jelena, Vuk Mob, Marija Egelja, Ana Rajković, Sofija Milošević, Marijana Mićić, Marija Mikić, Katarina Živković, Anđela Ignjatović Breskvica, Tara Simov, Ana Ćurčić... Svi oni podelili su fotografiju doktora, te apelovali da slučajevi nasilja više ne smeju da se dozvole.

- Nestvarno je ovo što čitam. Ovo je nečiji tata, brat, ujak. Kako? I vi sa njim? Kako možete? Nestvarno mi je jer je moje iskustvo u državnoj bolnici bilo najlepše na svetu ikada. Mislim da se na kraju dana opet sve svodi na to ko je kakav čovek i na šta je sve spreman. Mi zaista imamo mnogo stručnjaka koji svoj posao vole i rade na najlepši način. Žao mi je što se sve prlja sa ovakvim pojedincima. Žao mi je devojke i svih žena koje su kroz bilo šta slično prošle. Neshvatljivo mi je da imaš "moć" i znanje da nekome pomogneš da donese na svet novi život i ti biras nasilje. Bože pomozi nam protiv zlih i blagoslovi sve dobre ljude - napisala je Marija Mikić, dok je Indi napisala samo "Ubica".

Da se ne ponovi

Marijana Mićić potresena je, te je na Instagramu otkrila ime lekara, dok je Seka Aleksić poručila:

- Da li na ovakve stvari treba da zatvaramo oči?! Zašto sve žene koje su imale slično iskustvo sa ovim čovekom ćute? Zašto babice ćute? Kakvi ste to ljudi? - upitala je pevačica, dok je Marija Egelja apelovala da ovo nijednoj trudnici ne treba da se ponovi više, te za doktora napisala "sram te bilo". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike