Produžen pritvor doktoru iz Sremske Mitrovice zbog sumnji u akušersko nasilje: Porodilje ga tuže za vređanje, dve bebe preminule na porođaju

18.03.2024

14:24

0

Do sada su tri porodilje optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici

Produžen pritvor doktoru iz Sremske Mitrovice zbog sumnji u akušersko nasilje: Porodilje ga tuže za vređanje, dve bebe preminule na porođaju
Copyright Tanjug/video/Profimedia

Doktoru M. M. koga su čak tri porodilje optužile za akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Viši sud u tom gradu produžio je pritvor za još 30 dana.

- Viši sud u Sremskoj Mitrovici je dana 18. 3. 2024. godine, odlučujući po predlogu VJT Sremska Mitrovica, doneo rešenje posl. br. KPP 6/24 kojim je produžen pritvor osumnjičenom M.M. iz Rume, zaposlenom u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, osnovom člana 211 stav 1 , tačka 3 - zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP - uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl. 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz člana 251 stav 1 KZ - rečeno je za "Blic" u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici uz napomenu da pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana, odnosno najduže do 18. aprila ove godine.

Do sada su tri porodilje optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele ono najgore - smrt bebe usled porođaja - a porodilja Marica Mihajlović (26) je o tome i javno govorila, piše Blic.

Sve je počelo od Marice Mihajlović koja je svoj slučaj najpre detaljno opisala na "Fejsbuku" kako bi upozorila druge žene. Ispričala je sve: od prijema, do smrti tek rođene bebe.

Tanjug/Video/Facebook/Marica Mihajlovic
Marica Mihajlović

- 12. januara posle vizite poslata je salu i pripremaju je za porođaj.
- U pola četiri joj govore da izdrži do 17 časova, da će doktor da uradi carski rez.
- Beba nikako da se spusti u karlicu. Izmučenoj i bez snage, daju joj kiseonik da bih mogla da diše.
- Moli doktora da uradi carski rez, ali dobija šokantnu reakciju: "Vređa me na nacionalnoj osnovi, stiska vilicu, preti da će da mi smrska glavu. Kreće da mi daje anesteziju i da me seče kako bi mogao da me porodi nasilno. Skače mi po stomaku, lomi mi rebro, gubim vazduh i svest."
- "Beba se zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila i sve to sa plodovom vodom progutala. Do prestanka rada srca dolazi u 23.05. Doktori joj pomažu, uključena je na aparate i odvode je u bolnicu."
- 13. januar, 6 sati ujutru, zvoni telefon i stiže tragična vest: "Javljaju da je beba preminula".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike