Više od trećine zaposlenih u policiji su žene! Gašić: Cilj je da ih bude 40 odsto

08.03.2024

16:22

0

Gašić je zahvalio ženama na, kako je rekao, velikom trudu koji ulažu da Ministarstvo unutrašnjih poslova, svakoga dana bude sve bolje

Više od trećine zaposlenih u policiji su žene! Gašić: Cilj je da ih bude 40 odsto
Copyright Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je danas Policijsku upravu u Smederevu i pripadnicama ove uprave uručio prigodne poklone povodom Dana žena, i tom prilikom rekao da žene čine 34 odsto zaposlenih u MUP-u, a da je cilj da se taj procenat poveća na 40.

Gašić je zahvalio ženama na, kako je rekao, velikom trudu koji ulažu da Ministarstvo unutrašnjih poslova, svakoga dana bude sve bolje.

"Vi ste stub naše velike porodice, velikog i složenog sistema kakav je MUP. U ovom trenutku u MUP-u žene čine 34 odsto zaposlenih, a cilj nam je da taj procenat povećamo na 40. Uveren sam da ćemo sa takvim procentom žena u policiji, vašim radom, odnosom prema poslu, odnosom prema kolegama, sigurno imati još bolje rezultate", poručio je on, saopštio je MUP.

Posetu resornog ministra načelnica Policijske uprave u Smederevu, Vesela Milovanović ocenila je izuzetno značajnom, navodeći da predstavlja veliku čast i posebnu pažnju za ceo ženski deo kolektiva PU Smederevo.

Milovanović je istakla da su pripadnici te policijske uprave maksimalno posvećeni svom poslu i da će i ubuduće, svakom zadatku pristupati profesionalno, odgovorno i posvećeno, a sve sa ciljem još veće bezbednosti građana i njihove imovine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike