Odlične vesti za građane Srbije: Oglasila se i Ana Brnabić!

07.03.2024

18:45

0

predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Republika Srbija u naredne tri godine biti predsedavajući Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju (GPAI)

Odlične vesti za građane Srbije: Oglasila se i Ana Brnabić!
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Srbija će predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju, a tim povodom oglasila se i premijerka Ana Brnabić.

- Odlične vesti za naše građane! Srbija će predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju Srbija je jedna od samo 29 članica organizacije kojom su do sada predsedavale Francuska, Kanada, Japan i Indija. Ovo je, pre svega, veliko priznanje za naše rezultate u oblasti veštačke inteligencije, ali i potvrda šta sve Srbija može! - napisala je ona na Iksu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Republika Srbija u naredne tri godine biti predsedavajući Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju (GPAI), i to u prvoj i trećoj godini pomoćni predsedavajući, a u drugoj godini glavni predsedavajući.

- Teško je dovoljno naglasiti od kakvog je ovo značaja za našu zemlju u pogledu prisustva u globalnim tokovima razvoja veštačke inteligencije - istakao je predsednik.

GPAI je inicijativa koja teži da uspostavi globalne standarde i pravila za razvoj veštačke inteligencije, kao i da ubrza razvoj veštačke inteligencije globalno, osnovana 2020. godine, na incijativu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona i premijera Kanade Džastina Trudoa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike