Danas oblačno, mogući lokalni pljuskovi

07.03.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Žuti meteoalarm na snazi zbog lokalne pojave grmljavine, količine padavina i udara vetra

Danas oblačno, mogući lokalni pljuskovi
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, prognozira RHMZ.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom. Na 
planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 8 na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni u južnim krajevima.

Žuti meteoalarm biće na snazi zbog lokalne pojave grmljavine sa ili bez padavina, količine padavina veće od 20 l/m² za 12 h i udara vetra jačih od 17 m/s.

RHMZ printscreen
 

 

U petak pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 9 do 12 stepeni.

U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području (na jugu Banata sa udarima olujne jačine). Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 12 do 17 stepeni. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak.

U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Duvaće umeren, na planinama i u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 2 do 10, a najviša od 12 u Timočkoj Krajini do 20 stepeni u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Uveče i tokom noći naoblačenje s kišom i pljuskovima uz prestanak košave.

U periodu od 11. do 15. marta, očekuju se česta naoblačenja s kišom, na planinama sa snegom, uz sunčane periode između. Temperatura će biti viša početkom nedelje, a zatim u postepenom padu, naročito od 14. marta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike