Danas sunčano, ali stižu nam padavine, na visokim planinama kiša prelazi u sneg

03.03.2024

10:51

0

Autor: I.K.

Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine

Danas sunčano, ali stižu nam padavine, na visokim planinama kiša prelazi u sneg
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno sunčano vreme, ali nam početkom sedmice stiže promena koja donosi više padavina.

-Danas će biti pretežno sunčano uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar i sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 stepeni. Sutra u ponedelajk nakon delimično vedrog jutra, tokom dana stiže umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg, najavio je RHMZ.

U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije, u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu i to  od 20 do 40 mm za 24 h.

-Na visokim planinama u ovoj oblasti, iznad 1.500 metara očekuje se intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenlјivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni, navodi RHMZ.

U sredu i četvrtak 6. i 7. marta biće promenlјivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Maksimalne temperature od 12 do 16 stepeni.

-U petak 8. marta i subotu 9. marta se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će u nedelјu biti suvo sa sunčanim intervalima, najavljuju meteorolozi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike