Danas smena sunca i oblaka, ali natprosečno toplo, temperatura do 20 stepeni

26.02.2024

06:26

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni

Danas smena sunca i oblaka, ali natprosečno toplo, temperatura do 20 stepeni
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i natprosečno toplo za ovo doba godine, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Slaba kiša je moguća tek ponegde na istoku i jugu i to uglavnom tokom jutra i prepodneva. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu, Pomoravlju i planinskim predelima povremeno i jak južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U sredu promenljivo oblačno, toplo i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 15 do 19 stepeni.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno i toplo, u brdsko-planinskim predelima ponegde slaba, kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura od 7 do 11, a najviša od 16 do 19 stepeni.

Prema prognozi od 29. februara do 4. marta, biće umereno do potpuno oblačno i toplo, uglavnom u brdsko-planinskim predelima ponegde slaba, kratkotrajna kiša. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i planinskim predelima umeren i jak povremeno i sa olujnim udarima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike